Analyse Is Hans Vanaken nog wel de goede kapitein voor dit Club Brugge?

Is Hans Vanaken nog wel de goede kapitein voor dit Club Brugge?
Foto: © photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge zit in crisis, na een 16 op 33 in de eerste elf competitiewedstrijden. Een echte leider wordt gemist, vooral Hans Vanaken komt als kapitein dan in beeld.

Bij Club Brugge lijkt er heel wat aan de hand te zijn. De slogan van 'No Sweat, No Glory' lijkt niet meer in het vaandel gedragen te worden. Er is gelatenheid en veel te weinig winnaarsmentaliteit. Na de penaltymisser van Skov Olsen tegen Kortrijk werd er ook amper gereageerd. 

Na de nederlaag tegen Kortrijk mocht aanvoerder Hans Vanaken het opnieuw komen uitleggen. Hij relativeerde weer veel van de problemen weg. Het lag aan de details, er moest keihard gewerkt worden en er zijn geen problemen in de ploeg. 

Het is niet dat Vanaken eens de troepen op scherp stelde of op tafel klopte. Dat lijkt ook niet in zijn karakter te zitten. Is Vanaken dan wel de juiste kapitein voor Club Brugge? Hij dwingt respect af door zijn carrière bij Club en zijn voetballende kwaliteiten. 

Simon Mignolet

Zou iemand zoals Simon Mignolet dan niet beter zijn als kapitein? Hij durft soms weleens zeggen waarop het staat en heeft wel die persoonlijkheid die Vanaken wat mist. Dat doet Vanaken misschien wel in de kleedkamer, maar op het veld is dat niet het geval. 

Maar Vanaken nu de kapiteinsband afnemen of hem wel laten leiden op het veld zou ook het verkeerde effect hebben. Een oplossing lijkt dus niet voor de hand te liggen. Het zal dus aan Ronny Deila zijn om oplossingen te vinden voor de gelatenheid in zijn ploeg. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Conference League

Nieuwste reacties