Beerschot allesbehalve gelukkig met soap rond inhaalwedstrijd: "Dat is problematisch"

Beerschot allesbehalve gelukkig met soap rond inhaalwedstrijd: "Dat is problematisch"
Foto: © photonews

Na lang wachten werd dan toch een beslissing genomen rond de inhaalwedstrijd tussen SL16 en Beerschot. Het duel gaat dinsdagavond om 20u00 door.

De wedstrijd moest oorspronkelijk doorgaan op 26 augustus. Toen werd het duel verboden omwille van veiligheidsredenen. Het zou onrustig zijn geweest in Luik omdat een 30-jarige man om het leven kwam bij een politiecontrole. Daags voor de wedstrijd werd deze afgelast door provinciegouverneur Hervé Jamar.

Beerschot diende klacht in en wou een forfaitzege krijgen. De Disciplinaire Raad van het Profvoetbal bekeek de zaak en besloot om geen forfaitzege toe te kennen aan de Antwerpse club.

Beide clubs kwamen niet tot een akkoord om de wedstrijd op een ander moment door te laten gaan. Beerschot probeerde naar eigen zeggen wel om tijdens de interlandbreak te spelen, maar SL16 ging hier niet mee akkoord.

Uiteindelijk werd dan beslist om de wedstrijd op 5 december te spelen. Iets waar de bezoekende club niet opgezet mee is. Frédéric Van den Steen, Beerschot-CEO, reageerde op de soap bij de podcast Dave & Patje. "Supporters die op een dinsdagavond na hun werk nog de bus op moeten naar Luik en pas 's nachts weer thuis zijn: dat is problematisch. Maar goed, Beerschot heeft zich daarbij neergelegd en wil het op sportief vlak doen."

Als Beerschot de wedstrijd tegen de laatste in de stand wint, staat de club met zes punten los op kop. SL16 blijft alleen laatste bij een nieuwe nederlaag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties