Gaston Avila begaat flater bij Ajax en lijkt nu helemaal op weg naar de uitgang

Gaston Avila begaat flater bij Ajax en lijkt nu helemaal op weg naar de uitgang
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De transfer van Gaston Avila van Antwerp naar Ajax werd voor de Nederlanders geen succes. Het verhaal van de Argentijn in Amsterdam lijkt helemaal geschreven.

12,5 miljoen euro legde Ajax afgelopen zomer op tafel voor Gaston Avila. Marc Overmars moest niet lang twijfelen om hem door te sturen.

Een groot succes werd het alvast niet. Avila komt nauwelijks nog in de plannen van Ajax voor en mag dus beschikken tijdens de wintermercato.

Zeker ook nadat hij in de opwarming voor het vriendschappelijke duel tegen Hannover 96 door enkele journalisten en fotografen werd gespot terwijl hij aan het bellen was.

Al zijn de mogelijkheden niet echt talrijk voor Avila. Een Europese ploeg is niet meer mogelijk, omdat hij dit seizoen al voor Antwerp en Ajax speelde en volgens de regels mag je niet voor drie Europese clubs spelen in één seizoen.

De meest voor de hand liggende keuze is dat Avila terugkeert naar een club in zijn thuisland. Zijn contract bij Ajax loopt nog tot midden 2028.

Avila is niet de enige mislukte zomertransfer die mag beschikken. Ook Jakov Medic moet een andere club zoeken, Georges Mikautadze keerde al terug naar Metz.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties