Challenger Pro League blijft enorm spannend: FC Dender zet druk op top 3, SK Beveren wint in slotfase van Seraing

Zaterdagavond namen KV Oostende en FC Dender het tegen elkaar op. Seraing mocht op zijn beurt SK Beveren ontvangen.

Aan de zee ontving KV Oostende FC Dender. Na een rustige eerste helft mochten beide ploegen met 0-0 gaan rusten. Er werden geen echte kansen genoteerd na 45 minuten.

Kort na de pauze was het FC Dender dat de score kon openen. Bruny Nsimba zette de 0-1 op het scorebord. Nog geen tien minuten later moesten de bezoekers met 10 verder. Lennard Hens kreeg zijn tweede gele kaart.

Ondanks de extra man kon Oostende niet echt overtuigen. De Kustboys wisten niet meer te scoren en verloren zo alweer in eigen huis. Dender klimt naar de vierde plaats en telt nu 42 punten, zo komen ze op vijf punten van leider Beerschot.

KV Oostende staat nu 13e met 25 punten. Voor de rest verloor Seraing ook nog van SK Beveren met 1-2. Beveren kwam op voorsprong na een strafschop, maar Seraing maakte kort voor het uur gelijk. Helemaal op het einde, in minuut 89, maakte Koyalipou het winnende doelpunt voor Beveren.