Salarissen van topvoetballers liggen op straat: Mbappé straatlengte voorsprong op... Kevin De Bruyne

Salarissen van topvoetballers liggen op straat: Mbappé straatlengte voorsprong op... Kevin De Bruyne
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kevin De Bruyne staat in de top drie van best verdienende spelers ter wereld. Dat heeft Transfermarkt bekendgemaakt. De toonaangevende voetbalsite ziet echter ook dat niemand ter wereld beter dan Kylian Mbappé.

't Is om van te duizelen, maar Mbappé verdient per maand maar liefst 6 miljoen bruto bij PSG. Astronomisch noemt men zoiets. De top drie wordt compleet gemaakt met Harry Kane en Kevin De Bruyne.

Kane zijn transfer naar Bayern heeft hem geen windeieren gelegd, want hij krijgt er 2,1 miljoen bruto per maand. Kevin De Bruyne staat maar iets lager met 2, 02 miljoen...

Zijn teamgenoot bij Manchester City, Erling Haaland, volgt met €1,9 miljoen, terwijl Mohamed Salah van Liverpool de top drie in Engeland compleet maakt met een bruto maandelijks inkomen van €1,77 miljoen.

In de Franse Ligue 1 wordt de hele top tien ingenomen door spelers van PSG. Ousmane Dembélé en Marquinhos staan op de tweede en derde plaats, met respectievelijk €1,12 miljoen per maand.

In La Liga staat David Alaba van Real Madrid verrassend bovenaan de salarisranglijst. De Oostenrijker verdient maandelijks €1,88 miljoen voor zijn diensten, €100.000 meer dan Robert Lewandowski bij FC Barcelona verdient. Vinicius Junior, Jude Bellingham en Ilkay Gündogan staan op een gedeelde derde plaats met een maandelijks bedrag van €1,67 miljoen bruto.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties