Stadion: Stade du Vélodrome
Groep D: Marseille mag herkansen in UEFA-beker
Jurgen Thomas
Groep D:  Marseille mag herkansen in UEFA-beker

Olympique Marseille wist zich na een 0-0-gelijkspel tegen Atlético Madrid te plaatsen voor de UEFA-beker. Tegen een onmondig Atlético kwam Marseille op geen enkel moment in gevaar.

Door de onderlinge confrontaties tegen PSV had Marseille de beste papieren om Europees te overwinteren via de UEFA-beker. Bij winst was de “kwalificatie” een zekerheid. De welpen van Gerets (foto) gingen er dan ook vol voor. Na een eerste kans van Atlético was het al Marseille wat de klok sloeg. Zowel Zenden, Zubar als Samassa vuurden richting doel maar misten richting. Die laatste beleefde geen leuk eerste half uur. Na een reeks ongelukkige tussenkomsten werd hij ook nog eens door Pablo Ibáñez van het veld getrapt. Hilton en Taewo schoten voor rust nog tussen de palen maar Coupet wist er raad mee.
Na de pauze bleef het Marseille-feest duren. De Fransen kregen kans na kans maar telkens lag er wel ergens een voet, een been of een hele doelman in de weg. Halverwege de tweede helft kwam er dan positief nieuws voor Marseille. Niet dat er gescoord werd in het Stade Vélodrome maar wel dat in de andere partij PSV op achterstand was gekomen (lees andere artikel). Toch bleef Gerets zijn spelers aansturen op de 1-0 voorsprong. Taiwo, Zenden en de ingevallen Kaboré probeerden die stand op het bord te krijgen maar slaagden niet meer in hun opzet. Opvallend detail. Marseille-doelman Mandanda moest geen enkele keer ingrijpen. Atlético loste de hele wedstrijd slechts één schot, dat ook nog eens naast ging. Zelden gezien op dit niveau.
Door dit gelijkspel en de nederlaag van PSV geniet Marseille van het vangnet genaamd de UEFA-beker. (AN)