Lokomotiv Moskou
Terek Grozny
Vadim Evseev (pen) 42'
2-0
4-0
Datum: 03/07/2005 00:00
Competitie: Russische Premier League
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Lokomotiv Stadion
Lokomotiv troeft Terek af
Luc Goderis
| 0 reacties
Lokomotiv troeft Terek af
Foto: © SC

Leider Lokomotiv Moskou heeft vanmiddag tijdens de laatste wedstrijd van de 14de speeldag hekkensluiter Terek Grozny afgetroefd.  In de strijd tegen de degradatie kwam de Tsjetsjeense ploeg tevergeefs naar Moskou afgezakt op haar zoektocht naar de broodnodige punten.

Lokomotiv moest het zonder de gekwetste Dmitri Loskov stellen.  De steunpilaar en man in vorm van de Moskovieten bleef noodgedwongen aan de kant.  Bij Terek ontbraken Denis Evsikov en Maksim Bokov.  Vooral het ontbreken van Bokov, de sterke man in de Terek-verdediging, liet zich sterk voelen.

De leiders in de Russische Premier League namen van meet af aan het heft stevig in handen en gaven weinig weg.  Terek verdedigde dapper maar moest met de rust in zicht toch capituleren.  Middenvelder Dinar Bilyaletdinov opende, met zijn derde van het seizoen, de score.  Amper vier minuten later verdubbelde Vadim Evseev de score vanop de stip.

Na de herneming duurde het amper vijf minuten vooraleer Malkhaz Asatiani, ook al een middenvelder, het mes nog wat dieper duwde.  Terek had gisteren, na puntenwinst van FK Rostov en Tom Tomsk, immers de rode lantaarn toegeschoven gekregen en het zag er niet meer naar uit dat ze die vandaag weer zouden kwijtraken.  Terek kon nooit de indruk wekken in staat te zijn een doelpunt, laat staan een punt te pakken.

Dmitriy Sychev mocht na 69 minuten de eindscore vastleggen.  Sychev, die normaal aan een gemiddelde van één doelpunt per twee wedstrijden afwerkt, krijgt dit seizoen zijn vorm maar niet te pakken.  Voor de Russische goalgetter was het nog maar zijn derde doelpunt van het seizoen maar wel de vierde van de middag voor Lokomotiv.

Dmitri Kruglov en Andrei Bikei, pas overgenomen van respectievelijk Levadia Talinn en Shinnik Yaroslavl, kregen nog hun eerste speelminuten cadeau.

De Moskovieten blijven dankzij de overwinning stevig leider.  Spartak Moskou volgt nu al op negen punten en CSKA Moskou telt al tien punten achterstand.

Volgende week staat de topper Spartak - Lokomotiv op het programma.  CSKA gaat dan op bezoek bij Alaniya Vladikavkaz