Stadion: Rodina Khimki
FK Moskou behoudt maximum
Luc Goderis

Khimki FK 1-0 Kuban Krasnodar
Nieuwkomer Khimki FK heeft zaterdag geschiedenis geschreven.  De promovendus haalde dankzij een doelpunt van Andrei Tikhonov zijn allereerste overwinning in de Russische hoogste voetbalklasse.  Slachtoffer van dienst was die andere nieuwkomer : Kuban Krasnodar.  Khimki controleerde de wedstrijd, maar kon pas tijdens de tweede helft het overwicht ook daadwerkelijk omzetten in een doelpunt.  Net na het uur zorgde veteraan Andrei Tikhonov voor de 1-0.  Kuban probeerde na enkele wissels nog een slotoffensief op poten te zetten, maar kwam te zwak voor de dag om Khimki te grazen te nemen.  Ex-Bruggeling Nastja Ceh speelde voor de thuisploeg een sterke wedstrijd en werd kort voor affluiten vervangen.

Lokomotiv Moskou 2-1 Rubin Kazan
Na de teleurstellende 0-0 van op de openingsspeeldag tegen Kuban Krasnodar heeft Lokomotiv Moskou zaterdag de drie punten weten thuis te houden.  Na een rommelige beginfase nam de thuisploeg het initiatief en kwam halfweg de eerste helft verdiend op voorsprong.  Nieuwkomer Rodolfo kopte zeer mooi binnen.  Lokomotiv creëerde nagenoeg onmiddellijk nog twee kansen, maar Dmitri Loskov en Erik Korchagin besloten naast.  Net na het halfuur was de eerste echte aanval van Rubin meteen goed voor de gelijkmaker.  Verdediger Lenar Gilmullin werkte de 1-1 binnen.  Na de herneming zorgde Rezvan Kosic al zeer vlug voor de thuisvoorsprong.  Lokomotiv bleef drukken en stapelde de kansen op, maar Dmitri Sichev en Dinyar Bilyaletdinov wrongen die keer op keer de nek om.

FK Moskou 2-0 Tom Tomsk
FK Moskou pakte zaterdag een verdiende zes op zes en prijkt zo helemaal bovenaan de rangschikking.  Tegen Tom Tomsk was het al na vijf minuten raak.  Roman Adamov strafte een blunder in de defensie genadeloos af.  1-0.  De wedstrijd had weinig om het lijf en net voor het halfuur kwam Adamov's tweede doelpunt als het ware uit de lucht gevallen.  De bezoekers konden nauwelijks een vuist maken en FK Moskou controleerde rustig de partij.  Het bleef 2-0.

Spartak Nalchik 0-0 Kriliya Sovetov