Saturn Moskou
Luch Energiya
0-1
66' Beslan Adjindjal (pen)

FK Rostov 2-3 Zenit St Petersburg
Na een valse start op de openingsspeeldag tegen Saturn Moskou heeft titelkandidaat Zenit St Petersburg zijn tweede competitieduel van het nieuwe Russische voetbalseizoen wel winnend afgesloten.  De ploeg van trainer Dick Advocaat won zondagmiddag het uitduel bij FK Rostov met 2-3.
Zenit maakte het zichzelf onnodig moeilijk in Rostov, want de zorgvuldig opgebouwde 0-3 voorsprong werd haast uit handen gegeven. Via Essau Kanyenda en Mihailo Pjanovic kwam Rostov terug, maar verder wist de thuisploeg uiteindelijk niet meer te komen.
De zege van Zenit kreeg extra glans, omdat de titelconcurrenten CSKA Moskou en Spartak Moskou beiden punten lieten liggen.

Dinamo Moskou 1-1 CSKA Moskou
Regerend landskampioen CSKA is er zondag niet in geslaagd de buren van Dinamo drie punten afhandig te maken.  Tijdens een gelijkopgaande eerste helft kwam geen van beide ploegen tot scoren.  Nochtans was Danni er voor de thuisploeg enkele keren zeer dichtbij.  CSKA dreigde vooral via Wagner Love, Dudu en Jô.  Na de onderbreking leek de thuisploeg de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar toch was het de landskampioen die de gevaarlijkste kansen creëerde.  Net na het uur rondde Wagner Love een tegenprik van CSKA succesvol af.  0-1.
Een kwartier voor affluiten leek het er helemaal benard uit te zien voor Dinamo.  Leandro Fernandez haalde Wagner Love onderuit en de Argentijn mocht van scheidsrechter Valentin Ivanov vervroegd gaan douchen.  Bizar genoeg putte de thuisploeg hier verse moed uit en knutselde nog een paar mooie aanvallen in elkaar.  Vier minuten voor affluiten sleepte Ruslan Pimenov zelfs nog de gelijkmaker uit de brand.

Spartak Moskou 0-0 Amkar Perm
Niettegenstaande de thuisploeg de wedstrijd domineerde en heel wat kansen creëerde is het er niet in geslaagd de drie punten thuis te houden.  Zowel Vladimir Bystrov als Yegor Titov en Martin Stranzl vonden geen gaatje in de stugge Amkar-verdediging.  Tijdens de slotfase maakten de bezoekers uit Perm zelfs nog aanspraak op de volle buit, maar Stipe Pletikosa hield bij zijn debuut Tomislav Dujmovic met een knappe redding van de 0-1.  Santos Mozart haalde twee minuten later, bij een nieuwe tegenaanval van Amkar, de botte bijl boven en zag prompt rood.

Saturn Moskou 0-1 Luch Energiya
Zowel Saturn als het team uit Vladivostok mikken dit seizoen heel hoog.  Het nieuwe team van Nenad Stojanovic startte het seizoen vorige week in Vladivostok met een nederlaag.  Zondag hadden ze aan één penalty-doelpunt van Beslan Adjindjal genoeg om de volle buit in de wacht te slepen.

Door het puntenverlies van de drie topclubs gaat FK Moskou aan de leiding in de Russische competitie en zijn na amper twee speeldagen zelfs het enige team dat nog het maximum van de punten telt.  De titelpretendenten CSKA, Spartak, Lokomotiv en Zenit scharen zich samen met Amkar en Kriliya met vier punten op de tweede plaats.  Rostov en Rubin Kazan zijn voorlopig puntenloos.