Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Fir Park Motherwell
Celtic spectaculair maar weer geen winst
Philippe Crols

Celtic Glasgow is blijkbaar nog altijd niet hersteld van de zware opdoffer die het woensdag in de voorronde van de Champions League te verwerken kreeg. Vandaag startte de Schotse competitie. Celtic kwam niet verder dan een 4-4 gelijkspel tegen Motherwell. Dat is de ploeg die Celtic vorig jaar alsnog van de landstitel hield.

De mannen van Gordon Strachan leken aanvankelijk niet in de problemen te zullen komen. Na veertien minuten al opende Hartson de score voor Celtic. Kerr kon een paar minuten later de score nog wel in evenwicht brengen, maar vanaf dan was het al Celtic wat de klok sloeg. Opnieuw Hartson bracht Celtic na een goed halfuur spelen weer op voorsprong. De spits was blijkbaar in goede doen, want op strafschop zorgde hij ervoor dat zijn ploeg met een 1-3 voorsprong de rust in kon.

Geen vuiltje aan de lucht dus voor de ploeg die woensdag nog zwaar onderuit ging in Slovakije. Toch doemde dat noodscenario weer op toen Celtic op twee minuten tijd zijn voorsprong uit handen gaf. Hamilton en McDonald scoorden voor Motherwell. Fir Park stond op z'n kop. Celtic was net als woensdag helemaal van de kook en kwam een paar keer goed weg. Vijf minuten voor affluiten leek Motherwell toch nog op de overwinning af te stevenen. Kinniburgh was de man die Celtic het genadeschot leek te geven, 4-3. Vorig jaar verloor Celtic in Motherwell in de laatste minuten de landstitel. Nu pakte het in de slotfase alsnog een punt door een doelpunt van Beattie. Een punt is echter te weinig voor Celtic. Zo kunnen de Glasgow Rangers op de eerste speeldag al een goede zaak doen door morgen te winnen thuis tegen Livingston.