Rangers FC
Livingston
Datum: 31/07/2005 15:00
Competitie: Scottish Premier League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Ibrox Stadium
Rangers winnen wel
Kristof Blomme
| 0 reacties
Rangers winnen wel
Foto: © SC

Glasgow Rangers heeft de eerste match van het seizoen winnend afgesloten. Livingston werd gemakkelijk geklopt met 3-0.

Na het gelijkspel van Celtic gisteren konden ze meteen twee punten uitlopen. Deze kans lieten ze niet liggen. In het begin van de partij kregen beide ploegen een kansje. Ferguson knalde naast, Tesevic besloot op Waterreus. Halfweg de eerste helft was het raak. Rae knalde vanop 25 meter. McKenzie redde knap, maar Prso stond op de goede plaats om de openingstreffer aan te tekenen. Vlak voor rust was er nog een serieuze kans voor Thomas Buffel. De Belg knalde wild over na een pass van Ferguson. 

Na rust bleef Glasgow Rangers op zoek naar een tweede doelpunt. Prso schoot een reuzekans van dichtbij naast. De tweede goal liet niet lang meer op zich wachten. Lovenkrands zette goed voor, Pierre-Fanfan werkte af. Lovenkrands had zelf nog de derde treffer aan de voet, maar hij besloot op het been van McKenzie. Een kwartier voor het einde moest Livingston met tien man verder. Brittain kreeg rood na een wilde tackle. In de laatste minuut werd het toch nog 3-0. Lovenkrands pikte verdiend zijn doelpuntje mee.

Glasgow Rangers: Waterreus, Ricksen, Andrews, Pierre-Fanfan, Murray, Novo (Adam 85), Ferguson, Alex Rae, Lovenkrands, Buffel (McCormack 70), Prso (Thompson 63).

Livingston: McKenzie, Mackay, Tierney, Dorado, Pinxten, Walker (McLaughlin 68), Adams, Tesevic, Brittain, Scott (Pereira 57), McPake (Snodgrass 57).

Doelpunten: Prso 23, Pierre-Fanfan 53, Lovenkrands 90.

Toeschouwers: 49.613

Scheidsrechter: Thomson.