Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Celtic Park Glasgow
Hearts blijft leider
Pieter Marius

Celtic Glasgow is er in eigen huis niet in geslaagd om Hearts te verslaan. Na twee vroege doelpunten eindigde de partij op een 1-1 gelijkspel. Door dit gelijkspel staat Hearts nog steeds drie punten voor op Celtic.

De thuisploeg startte met het spitsenduo Chris Sutton - Craig Beattie nadat Maciej Zurawski geblesseerd geraakte afgelopen woensdag. Het eerste gevaar kwam van de bezoekers. Een afstandsschot van Paul Hartley miste echter richting. Even later gingen ook de pogingen van Stephen Presley en Rudi Skacel niet tegen de netten. Tegen de gang van het spel in kwam Celtic op voorsprong toen Craig Beattie de bal hoog in doel trapte. Even later stond de 2-0 bijna op het scorebord toen Dianbobo Baldé met een kopbal op de paal besloot. Net toen de thuisploeg het overwicht begon te nemen, kon Hearts voor de gelijkmaker zorgen. Na balverlies van Paul Telfer kon Rudi Skacel deze keer wel scoren. Halfweg de eerste helft probeerde Edgaras Jankauskas het met een lob, maar zijn poging ging over het doel van Artur Boruc. Net voor het rustsignaal probeerden Stilian Petrov en Sunsuke Nakamura het nog zonder succes.

Ook in de tweede helft waren het de bezoekers die het best startten. Toch moest de debuterende keeper Banks alles uit de kast halen om een poging van Telfer uit zijn doel te houden. Even later kreeg Rudi Skacel nog een grote kans, maar hij besloot op Boruc. Naar het einde van de partij kreeg Celtic terug het overwicht. De ingevallen aanvallers John Hartson en Shaun Maloney lieten de mogelijkheden echter onbenut. [AN]

Celtic: Boruc, Telfer, Balde, McManus, Camara, Petrov, Lennon, Nakamura, Thompson, Sutton, Beattie.
Bank: Marshall, Virgo, McGeady, Hartson, Wallace, Agathe, Maloney.

Hearts: Banks, Neilson, Pressley, Webster, Fyssas, Skacel, Brellier, Hartley, Camazzola, Jankauskas, Pospisil.
Bank: MacDonald, McAllister, Simmons, Mikoliunas, Wallace, Elliot, Tall.

Scheidsrechter: D McDonald