Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Tannadice Park
Puntenverlies voor Rangers
Pieter Marius

De Glasgow Rangers hebben niet geprofiteerd van het puntenverlies van Celtic en Hearts. Op het veld van Dundee United kwamen ze niet verder dan een scoreloos gelijkspel.

Na enkele minuten spelen kreeg Chris Burke de kans om de bezoekers op voorsprong te brengen. Zijn volley ging echter over het doel. Even later kwamen de Rangers nog dichter bij een openingsdoelpunt. Francis Jeffers kopte de bal voorbij keeper Stillie, maar gelukkig voor de thuisploeg kon verdediger Alan Archibald de bal uit het doel houden. De Rangers hadden duidelijk het meeste balbezit, maar een doelpunt maken tegen een sterk verdedigend Dundee bleek heel erg moeilijk. Net voor rust was Ferguson nog gevaarlijk via een vrije trap, maar scoren lukte niet.

Na de rust kon de thuisploeg ook offensief uit de verf komen. Eerst was het David Fernandez die Waterreus op de proef stelde, even later kon Jim McIntyre bijna scoren. De Rangers werden steeds meer weggedrukt en konden niet meer voor gevaar zorgen. Halfweg de tweede helft moest Waterreus alles uit de kast halen om de meubelen te redden. Eerst redde hij een poging van Robson, later hield hij een kopbal van McCracken uit doel. In de laatste minuut van de wedstrijd liep Kyrgiakos tegen een tweede gele kaart aan, dat veranderde echter niets meer aan de stand, het bleef 0-0.

Dundee Utd: Stillie, McCracken, Ritchie, Archibald, Wilson, Canero, Brebner, Kerr, Robson, Fernandez (Miller 71), McIntyre (Samuel 72).

Rangers: Waterreus, Ricksen, Rodriguez, Kyrgiakos, Bernard, Burke (Namouchi 62), Ferguson, Hemdani, Lovenkrands (McCormack 78), Jeffers (Nieto 53), Prso.

Scheidsrechter: C Richmond