Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Tannadice Park
Celtic aan de leiding
Pieter Marius

Celtic Glagow heeft na 2-4 winst tegen Dundee United de leiding in de Schotse Premier League genomen. Het was twaalf speeldagen lang op achtervolgen aangewezen, maar na verlies van de Hearts namen ze plaats één over.

Nochtans begon de partij dramatisch voor de bezoekers. Na vier minuten belandde een indraaiende hoekschop van Robson op het hoofd van Chris Sutton. Die werkte de bal ongelukkig in eigen doel. Toch herpakte Celtic zich snel. Na een tiental minuten spelen claimde Shaun Maloney een strafschop. Scheidsrechter Freeland ging echter niet op diens eis in. Na 17 minuten was het toch raak. De Welshman John Hartson kon op aangeven van Sutton scoren. Toen diezelfde Sutton op het halfuur voor de 1-2 zorgde leek de partij beslist. Niets was minder waar: twee minuten later was de stand terug in evenwicht toen Samuel voor de gelijmaker zorgde. Na deze actie was het spektakel nog niet voorbij. Net na het vierde doelpunt van de partij volgde al snel een vijfde. Deze keer belandde de bal via Archibald in eigen doel. Celtic kon zo gaan rusten met een 2-3 voorsprong.

In de tweede helft zakte de spektakelwaarde, maar toch bleef het spannend. In de aanvangsfase kwam Dundee dicht bij de gelijkmaker via Samuel, maar zijn schot waaide naast. Ook McIntyre probeerde het, maar hij kon doelman Boruc niet echt op de proef stellen. Op een tiental minuten voor affluiten kon Stephen Pearson de partij beslissen in het voordeel van Celtic. In eerste instantie kon Stillie de kopbal van Hartson stoppen, maar de rebound van Pearson belandde wel tegen de netten. Na dit doelpunt bloedde de partij dood, Celtic kon zo tevreden terugkeren naar Glasgow.