Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Easter Road Stadium
Hibernian wint derby
Pieter Marius

De Hearts hebben voor het eerst dit seizoen een nederlaag geleden. Ze verloren tegen stadsgenoot Hibernian met 2-0 cijfers.

In de aanvangsfase van de partij lag het tempo heel erg hoog. Dat maakte het voetbal er niet beter op. Scheidsrechter Underhill moest veel ingrijpen op de talrijke fouten. Het eerste gevaar van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Brown schilderde de bal mooi op het hoofd van Gary O'Connor. Die kopte het leer echter naast het doel. Vier minuten later was Rudi Skacel dicht bij het openingsdoelpunt voor de Hearts. Met een afstandschot kon hij doelman Malkowski flink op de proef stellen. Halfweg de eerste helft kregen de Hibs een reuzekans. O'Connor kreeg de bal toegespeeld van Derek Riordan, maar slaagde er niet in te scoren.  Op slag van rust zorgde Riordan voor animatie toen hij twee man in de wind zette. Het daaropvolgende schot ging echter over het doel van Gordon.

In het begin van de tweede helft zette Skacel zijn teamgenoot Hartley op weg naar de 0-1. De Schot besloot echter op doelman Malkowski. Even later zag de situatie er een heel pak slechter uit voor de bezoekers. Edgaras Jankauskas werd na een zware overtreding van het veld gestuurd. De thuisploeg profiteerde direct van de man-meer-situatie toen Guillaume Beuzelin voor de 1-0 zorgde. Het voorbereidende werk kwam van Caldwell en Sproule. Enkele minuten later was het O'Connor die de partij besliste in het voordeel van Hibernian. Na een borstcontrole schoof hij de bal beheerst voorbij Gordon. Even later kon de spits bijna voor een tweede maal scoren, maar het bleef bij een 2-0 score.