Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Pittodrie Stadium
Rangers verliezen in Aberdeen
Pieter Marius

De Glasgow Rangers zijn er niet in geslaagd om de leidersplaats van aartsrivaal Celtic over te nemen. Ze gingen verrassend de mist in op het veld van Aberdeen met 3-2 cijfers.

Beide ploegen begonnen zwak aan de partij. De Rangers leden veel balverlies op het middenveld, en kregen de
wedstrijd niet onder controle. Na een halfuur leidde dat tot een doelpunt voor de thuisploeg. Een vrije trap van Gary Dempsey werd met het hoofd verlengd door Russell Anderson. De bal belandde tot ieders verbazing in de netten. De verdediging van de Rangers was helemaal van de kaart, en na 37 minuten kregen ze een tweede doelpunt om de oren. Steve Lovell kon de voorzet van Barry Nicholson voorbij doelman Watterreus tikken. Deze keer had de thuisploeg wel een antwoord klaar. Fernando Ricksen ging achter de bal staan voor een hoekschop, en schilderde de bal mooi op het hoofd van Dado Prso. Die kopte de aansluitingstreffer in de touwen.

In de tweede helft werden de bezoekers direct bij de keel gegrepen. Het tempo van de Rangers lag veel hoger, en al na enige ogenblikken kon Peter Loverkrands de stand in evenwicht brengen. Enkele minuten zongen de supporters van Glasgow enkele tonen lager. Ricksen nam een tweede gele kaart, en mocht de douches van Pittodrie opzoeken. Na dit voorval bloedde de wedstrijd dood. Het leek uit te draaien op een gelijkspel, tot Jamie Smith er in de slotminuten 3-2 van maakte met een droge knal.

De zege van Aberdeen is een grote verrassing. Sinds 1998 had het team in eigen huis niet meer gewonnen van de Rangers. In de stand zijn ze nu ook weg uit de onderste gelederen. Door het verlies van vandaag bijven de Rangers plakken op plaats drie, na Celtic en leider Hearts.

Eindstand: Aberdeen 3-2 Glasgow Rangers
30' Anderson 1-0, 37' Lovell 2-0, 39' Prso 2-1, 49' Loverkrands 2-2, 88' Smith 3-2