Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Celtic Park Glasgow
Thompson schenkt Celtic de zege
Pieter Marius

Celtic Glasgow heeft vandaag een tweede opeenvolgende zege geboekt in de Schotse competitie. Het won met 3-1 cijfers tegen Falkirk, de nieuwkomer in de Scottish Premier League.

Voor de aftrap leek deze match slechts een formaliteit te worden voor The Bhoys. In praktijk bleek het echter anders uit te draaien. De bezoekers begonnen gretig aan de partij, en gaven weinig ruimte weg. Op enkele klasseflitsen van Shensuke Nakamura na wist Celtic geen fris voetbal te brengen. Op slag van de rust kregen ze dan ook het deksel op de neus. Mohammed Camara ging net iets te bruut in op Steven Thomson. Scheidsrechter Freeland aarzelde niet en legde de bal direct op de stip. Darryl Duffy nam de taak van strafschoppennemer op zich, en werkte beheerst af.

In de tweede helft bleek de donderpreek van Gordon Strachan zijn vruchten af te werpen voor Celtic. Na een prachtige actie van Nakamura kon John Hartson al na enkele minuten de gelijkmaker binnenkoppen. De thuisploeg ging door op hun elan. Allan Thompson toonde nog maar eens waarom hij bekend staat als iemand met een goed schot. Met twee prachtige doelpunten legde hij de 3-1 eindcijfers vast. Dankzij deze overwinning komt Celtic alleen aan de leiding in de Schotse Premier League. Mogelijk zijn ze die leidersplaats morgen al kwijt, want dan komen Glasgow Rangers en Hearts nog in actie.

Eindstand
: Celtic Glasgow 3 - 1 Falkirk
39' Duffy 0-1 (pen), 49' Hartson 1-1, 75' en 90' Thompson 2-1 en 3-1

Celtic: Boruc, Telfer, Balde, McManus, Camara, Petrov, Lennon, Thompson, Nakamura, Hartson, Zurawski.
Subs: Marshall, Aliadiere, Beattie, McGeady, Maloney, Wallace, Virgo.

Falkirk: Glennon, Lawrie, Ireland, McPherson, Lima, O'Neil, Latapy, Steven Thomson, Rodrigues, Duffy, McBreen.
Subs: Hill, MacKenzie, Andy Thomson, Milne, McSween, O Donnell, Gow.