Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Ibrox Stadium
Rangers delen eerste tik uit
Pieter Marius

De eerste Old Firm van het seizoen is in het voordeel van de Rangers beslecht. In eigen huis behaalden ze een makkelijke 3-1 zege tegen aartsrivalen Celtic.

Het wedstrijdbegin was ronduit teleurstellend. Beide ploegen konden niet tot goede combinaties komen, en leden veel balverlies. Craig Beattie, die bij de bezoekers mocht aantreden in de plaats van Maciej Zurawski, kreeg de eerste kans van de wedstrijd. Scoren lukte echter niet door het goede werk van verdediger Jose-Karl Pierre-Fanfan. Na 23 minuten spelen kregen we het eerste echte wapenfeit van de partij. Celtic-middenvelder Alan Thompson tacklede te laat in op Nacho Novo. De overtreding werd direct met een rode kaart bestraft. Voor Thompson was het al zijn uitsluiting in Ibrox. De Rangers profiteerden direct van de situatie om voor de openingstreffer te zorgen. Marvin Andrews stuurde Dado Prso de diepte in, en die werkte beheerst af.

In de tweede helft werd de score al vlug verdubbeld. Na een knappe dribbel rondde Thomas Buffel de aanval af met een laag schot. Na dit tweede doelpunt bloedde de partij beetje bij beetje dood. De thuisploeg controleerde, en hield de tegenstander kort. Toch werd het nog even bibberen voor de Rangers, toen Celtic op enkele minuten van affluiten een strafschop mocht nemen. Invaller Shaun Maloney nam de taak op zich, en schoot de aansluitingstreffer in de touwen. Vlak na dat doelpunt mochten ook de Rangers een elfmeter voor hun rekening nemen. Prso werd namelijk foutief gestopt in het strafschopgebied. Nacho Novo, de vaste strafschoppennemer, stelde ook deze keer niet teleur. Na zijn doelpunt verschenen de 3-1 eindcijfers op het scorebord. Na de partij was er nog even opschudding in de spelerstunnel. Neil Lennon, de ervaren middenvelder van Celtic, kreeg er nog een rode kaart na protest tegen scheidsrechter Dougal.

Eindstand: Rangers 3-1 Celtic Glasgow

Doelpunten: Prso 1-0, Buffel 2-0, Maloney 2-1 (pen), Novo 3-1 (pen)

Rangers: Waterreus, Pierre-Fanfan, Andrews, Rodriguez, Ball, Alex Rae, Ferguson, Murray, Buffel, Novo, Prso.
Subs: Klos, Malcolm, Thompson, Lovenkrands, McLean, Adam, McCormack.

Celtic: Boruc, Telfer, Balde, McManus, Camara, Petrov, Lennon, Thompson, Nakamura, Beattie, Hartson.
Subs: Marshall, Virgo, Zurawski, Aliadiere, Maloney, Wallace, Lawson.

Scheidsrechter: S Dougal