Rangers FC
celCeltic Glasgow
Datum: 20/08/2005 13:30
Competitie: Scottish Premier League
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Ibrox Stadium
Old Firm, part one
Pieter Marius
| 0 reacties
Old Firm, part one
Foto: © SC

Volgende zaterdag staat het eerste duel tussen de Glasgow Rangers en Celtic Glasgow op het programma. De eerste Old Firm van het seizoen gaat door in Ibrox, het stadion van de Rangers. Beide ploegen lieten in de voorbije matchen al een steek vallen, en starten dus met enige twijfels aan de partij. 

De Rangers beseffen maar al te goed dat ze deze clash moeten winnen. Ze hebben het thuisvoordeel, en moeten ook een punt inhalen op hun statsgenoten. Even was er opschudding toen aanvaller Dado Prso opgeroepen werd voor de interland Kroatië - Brazilië. Alex McLeish kon de bondscoach echter overtuigen om hem in Schotland te laten. "Dado moet fris en uitgerust aan de partij kunnen beginnen. Dit is veel belangrijker voor hem dan een oefenpot met de nationale ploeg," aldus McLeish. Verdediger Marvin Andrews reist wel af voor een interland. Hij neemt het met Trinidad en Tobago op tegen de USA, voor een WK-kwalificatiewedstrijd. Vrijdag arriveert Andrews terug in Glasgow, waardoor hij toch nog aan de aftrap komt. En wat met Thomas Buffel? Onze Belgische hoop in Schotland heeft last van een knieblessure, en kwam om die reden niet in actie vorig weekend. Toch is er een kans dat hij fit geraakt voor de derby.

Bij de bezoekers is de nieuwe aankoop Maciej Zurawski helemaal niet op dreef. De Poolse international kwam vorige jaren uit voor Wisla Krakau, en toonde zich in die periode een echte goalgetter. Nu blijven de doelpunten uit, en groeien de twijfels. De mogelijkheid wordt steeds groter dat Zurawski zijn basisplaats moet afstaan aan Shaun Maloney of Craig Beattie. Gelukkig voor The Bhoys is John Hartson in topconditie. De sterke Welshman kwam namelijk al vijf keer tot scoren in de drie gespeelde partijen. Daarmee is hij tevens topschutter in de Scottish Premier League. De supporters geloven zelfs dat hij de weg zal opgaan van Henrik Larsson, die er ooit 35 op een jaar binnenlegde. Een ander recent gespreksonderwerp was Dianbobo Balde. De stevige verdediger stond dicht bij een overstap naar Olympic Marseille. Hij liep de transfer toch nog mis, en zal zaterdag ongetwijfeld aan de aftrap komen. Volgens Gordon Strachan, de nieuwe manager van Celtic, is zijn team helemaal klaar voor de wedstrijd.

Meer nieuws