Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Easter Road Stadium
Zuinige winst voor Celtic
Pieter Marius

Celtic Glasgow is er in geslaagd de kloof op The Hearts te verkleinen tot vijf punten. Het won tegen Hibernian met 0-1 cijfers. Stilian Petrov verzekerde zijn team van winst na een vroeg doelpunt.

De bezoekers begonnen het best aan de partij. Sunsuke Nakamura baande zich een weg door de defensie van Hibernian. Zijn pass kwam bij Stilian Petrov terecht, die de bal onder Malkowski binnentrapte. Dankzij dit vroege doelpunt kreeg Celtic een hoop vertrouwen. Via Nakamura zorgden ze even later opnieuw voor gevaar. Deze keer kon Malkowski het doelpunt wel vermijden. Hibernian kreeg geen greep op de partij, en kroop steeds terug op de eigen helft. Dit resulteerde in nieuwe kansen voor de bezoekers. Zurawski en Nakamura konden de bal echter niet tegen de netten werken. In de slotfase van de eerste helft kon de thuisploeg toch voor wat gevaar zorgen. Dean Shields stelde doelman Boruc even op de proef, maar scoren lukte niet.

Na de rust kwam Hibernian meer en meer dreigen. Amadou Konte kreeg een reuzekans, maar miste onbegrijpelijk. Even later hield Artur Boruc zijn ploeg recht met een prachtige save. Na deze doelkans ontstond er een relletje tussen Paul Telfer en Ian Sproule. Net als Dianbobo Balde liepen ze tegen geel aan. Halfweg de tweede helft kwam Neil Lennon dicht bij een doelpunt toen zijn schot net over het doel van Malkowski waaide. Op het einde van de partij kwam Hibernian nog dicht bij de gelijkmaker. Whittaker en Flechter ondernamen verdienstelijke pogingen, maar geraakten niet voorbij matchwinnaar Boruc.

Eindstand: Hibernian 0-1 Celtic

Doelpunten: Petrov 0-1

Hibernian: Malkowski, Whittaker, Caldwell, Hogg, Murphy, Sproule, Stewart (Fletcher 76), Beuzelin, Thomson, Shiels (Riordan 65), O'Connor (Konte 51).