Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Caledonian Stadium
Nipte zege voor leider Hearts
Pieter Marius

The Hearts zijn er in geslaagd om het maximum aantal punten te behouden. Het won vandaag op het veld van Inverness met 0-1 cijfers. Het was Rudi Skacel die met zijn zevende doelpunt van het jaar de match besliste. Hij is samen met Mark Viduka (voormalig Celtic) de enige die ooit wist te scoren in de eerste zeven competitiewedstrijden van het jaar.

De bezoekers namen een goede start. Al in de eerste minuut werd doelman Brown onder druk gezet bij een vrije trap van Paul Hartley. Even later was Steven Pressley dicht bij de openingstreffer toen hij een hoekschop van Hartley naastkopte. Net voor het halfuur kregen The Hearts wat ze verdienden. Rudi Skacel kon aanleggen, en de bal in de rechter benedenhoek trappen. Inverness kon op slag van rust ook voor gevaar zorgen. Drago dacht de gelijkmaker te hebben gescoord, maar hij werd terecht voor buitenspel afgevlagd.

In de tweede helft ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker. Dat was echter niet gemakkelijk tegen een sterk verdedigend Hearts. Na enkele minuten trok Skacel terug in de aanval. Er was een mooie redding van Brown nodig om de 0-2 te vermijden. Op tien minuten van het eindsignaal kwam Inverness dicht bij de gelijkmaker, maar Munro kon de bal niet voorbij Gordon krijgen. The Hearts voeltbalden de match rustig uit, en blijven met 21/21 ruim aan de leiding.

Eindstand: Inverness 0-1 Hearts

Doelpunten: Skacel 28.

Inverness CT: Brown, Tokely, Dods, Munro, Golabek, Wilson (Morgan 77), Proctor, Black, McBain (Fox 45), Dargo (Hart 84), Brewster.

Hearts: Gordon, Neilson, Pressley, Webster, Fyssas (Wallace 64), McAllister (Camazzola 55), Hartley, Brellier, Skacel, Jankauskas (Simmons 87), Bednar.

Bezoekers: 6,704

Scheidsrechter: M McCurry