Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Caledonian Stadium
Celtic laat punten liggen
Dirk Pieters

Celtic is er niet in geslaagd om de leiding te nemen in de Schotse competitie. Op het veld van Inverness kwamen de bezoekers niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Door deze draw blijft Rangers alleen leider met één punt meer dan Celtic.

Na vijftien minuten kreeg Celtic een eerste grote kans, maar Jiri Jarosik kreeg de bal niet voorbij doelman Brown. Elf minuten later was het wel raak. Pearson liet de Inverness-doelman kansloos. Toch liet de thuisploeg zich niet doen. John Rankin schoot tweemaal gevaarlijk op doelman, maar een doelpunt leverde deze pogingen niet op.

Bij het begin van de tweede helft moest doelman Boruc naar de kant, in zijn plaats kwam Marshall. Inverness ging in die tweede helft op zoek naar de gelijkmaker, en die kwam er ook bijna. Invaller Graham Bayne liet een uitstekende mogelijkheid onbenut. Toch slaagde de thuisploeg er tien minuten voor tijd in om de gelijkmaker te scoren. Met een ver afstandsschot verschalkte Munro doelman Marshall. Celtic probeerde in de laatste minuten nog iets te forceren, maar Inverness hield stand. [THAN]