Competitie: Scottish Premier League
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: St Mirren Park
Glasgow Rangers neemt de leiding

Dit weekend stond de vierde speeldag op het programma in de Schotse hoogste klasse. De Rangers versloegen op eigen veld Hearts met 2-0. Door deze overwinning neemt Rangers de leiderspositie over in het klassement. Eerste achtervolger St. Mirren kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Aberdeen. Ook de nummer drie in de stand, Falkirk, wist niet te winnen. Het verloor met 1-2 van Kilmarnock.

Rangers - Hearts 2 - 0

De Rangers hebben hun overwinning tegen Hearts vooral te danken aan aanvaller Kris Boyd. De spits was opnieuw goed voor twee doelpunten. De eerste helft tussen beide ploegen ging gelijk op, maar vlak na de pauze maakten de Rangers het verschil. Twee minuten na rust zette Boyd een penalty om na een fout op Dado Prso. Amper twee minuten na de openingstreffer zette Lee Martin mooi voor en zorgde opnieuw Boyd voor de treffer. De ploeg van manager Paul Le Guen gaf de zege niet meer uit handen. In de slotfase moest Hearts nog met tien verder na de uitsluiting van Robbie Neilson.

Hibernian 3-1 Motherwell
30' Benjelloun (1-0), 65' Scott Brown (2-0) 82' Jones (3-0), 90' McDonald (3-1)

Dundee Utd 0-0 Dunfermline Ath

St. Mirren 1-1 Aberdeen
33' Crawford (0-1), 87' Broadfoot (1-1)

Falkirk 1-2 Kilmarnock
44' Latapy (1-0), 45' Wales (1-1), 87' Di Giacomo (1-2) [AN]