Competitie: Confederations Cup
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 1)
Brazilië wint na ware thriller
Dirk Pieters

Brazilië en Egypte maakten er maandagavond een waar spektakelstuk van. De titelhouder won in extremis met 4-3 nadat Kaká in de allerlaatste minuut een strafschop wist om te zetten.

Egypte begon heel verdedigend aan de wedstrijd, maar dat rendeerde helemaal niet. Al na vijf minuten keek het tegen een 1-0-achterstand aan. De nieuwste aanwinst van Real Madrid, Kaká, opende de score. De Egyptenaren reageerden meteen met een rake kopbal van Mohamed Zidan; 1-1 na amper negen minuten. Lang konden de Afrikanen niet genieten van de gelijkmaker want drie minuten later zette Luis Fabiano zijn land opnieuw op voorsprong. Nog voor de rust bracht Juan de stand op 3-1 en leek Egypte helemaal uitgeteld.

Na de pauze zorgden de Egyptenaren voor een verrassing van formaat. Op amper twee minuten tijd stonden de bordjes opnieuw in evenwicht. Mohamed Shawky en Zidan deden de netten trillen en zorgden zo voor een enorm feest bij de Afrikanen. Ook na de gelijkmaker bleef Egypte op zoek gaan naar doelpunten, maar vlak voor tijd viel het doelpunt aan de overkant. Ahmed El Mohamadi hield de bal uit het doel met zijn hand en kreeg meteen rood. Kaká nam het geschenk aan en schoot Brazilië vanop de stip naar de overwinning: 4-3. [MDN]