Competitie: Confederations Cup
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 1)
Italië maakt het verschil in tweede helft
Dirk Pieters

De Verenigde Staten konden maandagavond niet stunten tegen Italië. De ploeg van trainer Bob Bradley ging met 1-3 onderuit. De Amerikanen kwamen nog wel op voorsprong, maar in de tweede helft kon Italië toch nog het verschil maken tegen tien man.

De Verenigde Staten begonnen niet slecht aan de wedstrijd en hielden gemakkelijk stand tegen de Italianen. Toch gooide Ricardo Clark roet in het eten. De Amerikaan mocht al na een half uur gaan douchen. Clark maaide Gennaro Gattuso onderuit en scheidsrechter Pablo Pozo trok meteen rood. Ondanks de man minder kwamen de Verenigde Staten wel nog op voorsprong. Vijf minuten voor rust ging Jozy Altidore onderuit in het strafschopgebied en Landon Donovan nam het geschenk aan: 1-0 was meteen ook de ruststand.

Na de pauze ging Italië nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker, maar het moest wachten op een verwoestend hard schot van Giuseppe Rossi alvorens te mogen juichen. Na de gelijkmaker was het over and out voor Amerika. De Rossi zorgde voor de verdubbeling van de score, 1-2. In de blessuretijd mocht Giuseppe Rossi zijn tweede van de avond maken na een knappe actie van Andrea Pirlo. (AN)