Competitie: Confederations Cup
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 1)
Spanje haalt meteen zwaar uit
Dirk Pieters

Zoals verwacht heeft Spanje probleemloos gewonnen van Nieuw-Zeeland. De Spanjaarden wonnen hun eerste wedstrijd in de Confederations Cup met 5-0. Fernando Torres zorgde nog voor het half uur voor een zuivere hattrick.

Al na één minuut was duidelijk dat Spanje weinig problemen zou kennen met Nieuw-Zeeland. De Spanjaarden kregen al meteen enkele kansen en na vijf minuten stond de 1-0 al op het bord. Fernando Torres plaatste de bal enig mooi in doel: 1-0. Na amper twintig minuten had de aanvaller van Liverpool er nog twee bijgedaan. De spits scoorde zo nog voor het half uur de tweede en derde treffer voor de Spanjaarden. Torres had al meteen een zuivere hattrick beet. Toch was het niet alleen El Niño die de weg naar het doel vond. Nog voor de pauze zette Cesc Fàbregas de 4-0-ruststand op het bord.

Ook in de tweede helft bleef het verschil duidelijk, maar de Spanjaarden deden het nu rustig aan. Nieuw-Zeeland kon even profiteren van het mindere spel, maar kwam niet verder dan een gevaarlijke vrije trap. Spanje hield gemakkelijk stand achteraan en wist uiteindelijk de 5-0-forfaitcijfers op het bord te zetten. David Villa kon profiteren van een forse blunder achterin bij Nieuw-Zeeland en zo eindigde de wedstrijd in een afstraffing voor Nieuw-Zeeland. [MDN]