Competitie: Vriendschappelijke interlands
Speeldag: Vriendschappelijk
België laat kansen liggen tegen Slovenië
Maarten Verhoeven

België is in een oefenduel met Slovenië blijven steken op een 0-0 gelijkspel. Na een matige eerste helft, hadden de Rode Duivels kansen genoeg om te scoren in de tweede helft. De afwerking stond vandaag niet op punt en zo bleef het bij een brilscore.

Slovenië begon het best aan de wedstrijd en kon enkele keren dreigen onder impuls van een sterke Ilicic. Novakovic kopte maar net naast. Na een kwartier werd een doelpunt van Lukaku afgekeurd. De bal zou bij het terugkoppen van Fellaini over de achterlijn zijn geweest. Een twijfelachtige beslissing van de Kroatische scheidsrechter.

België herstelde gaandeweg het evenwicht. Dries Mertens toonde zich het bedrijvigst bij de Rode Duivels. De kleinste speler op het veld scoorde zelfs bijna met het hoofd. Ook Ilicic liet zich nog eens zien en pakte uit met een knap schot. De wedstrijd kabbelde verder tot aan de rust, waardoor halfweg nog een brilscore op het bord stond.

Kansen na rust

Na de pauze kwamen er plots veel kansen voor de Rode Duivels. Lukaku en El Ghanassy hadden een grote kans, maar de afwerking liet te wensen over. Ook onder meer de ingevallen Vleminckx en Mertens kregen een grote scoringsmogelijkheid. Het bleef kansen regenen voor de Belgen. De Camargo ging sterk door, maar ook hij slaagde er niet in om alleen voor Handanovic te scoren.

Tshimanga mocht van Leekens nog zijn debuut vieren. Mignolet moest in de slotfase nog aan de bak op een hard schot van Vrsic. Een knal van Radoslavjevic zoefde even daarvoor maar net naast. Zo bleef het 0-0 in Slovenië na een sterke tweede helft van de Rode Duivels die de kansen vergaten af te maken.