braBrazilië
colColombia
Datum: 04/07/2014 22:00
Competitie: WK
Speeldag: Kwart Finales
Stadion: Estadio Castelao
Swingende Brazilianen rekenen af met James Rodriguez en Colombia
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Swingende Brazilianen rekenen af met James Rodriguez en Colombia
Foto: © Photonews

Brazilië heeft vanavond afgerekend met Colombia. Een swingende Seleçao kwam amper in de problemen. Enkel in de slotminuten was het nog eventjes bibberen. Pikant detail: Neymar viel geblesseerd uit met een blessure aan de onderrug.

Door Cédric De Volder

Brazilië had de voorbije dagen een pak kritiek over zich heen gekregen na de non-prestatie tegen Chili. Ook Felipe Scolari besefte maar al te goed dat de Seleçao door het oog van de naald was gekropen. Dani Alves – verdedigend niet altijd even secuur – was het kind van de rekening. Douglas Maicon nam zijn plaats tussen de krijtlijnen in.

Silva heeft voorbeeld

En de Brazilianen leken in het niets op het team dat enkele dagen geleden nog op de rand van de uitschakeling stond. Flitsende bewegingen, tempoversnellingen en een dolenthousiast Estadio Governador Placido Aderaldo Castelo zorgden meteen voor vuurwerk.

Na amper zeven minuten was het al prijs. Een hoekschop van Neymar belandde pardoes voor de voeten van Thiago Silva. De aanvoerder van Os Canarinhos had het leer maar tegen de touwen te lopen. Colombia werd onder de voet gelopen, maar Hulk vertikte om de score voor de koffie nog uit te diepen, 1-0 en rusten geblazen.

Arme James

Al moet het gezegd: het spel van de Brazilianen was niet altijd even proper. Fernandinho had duidelijk de opdracht gekregen om James Rodriguez – dé revelatie van het WK – enkele blauwe plekken te bezorgen. Enig probleem: de scheidsrechter kneep telkens een oogje dicht.

Het feestje uit de eerste helft kreeg echter niet meteen een vervolg na de pauze. Brazilië eiste dan wel de bal op, maar de Goddelijke Kanaries leken wel verlamd van de zenuwen. En de Colombianen? Raar, maar waar. Die jongens kregen vandaag amper een deuk in een pakje boter getrapt.

Golazooooooo!

En dan besliste David Luiz om een hoofdstukje geschiedenis te schrijven. De aanwinst van Paris Saint-Germain knalde een vrije trap van op zo’n dertig meter pardoes in het kruis, 2-0. Oh ja, tussendoor had Silva een domme gele kaart gepakt. De aanvoerder mist op die manier de halve finale tegen Duitsland.

Al was het voor de Brazilianen dan toch nagelbijten tot de laatste minuten. Julio César torpedeerde Carlos Bacca in de lucht. De bal ging terecht op de stip en Rodriguez gaf met een doelpuntje het startsein voor een Colombiaans slotoffensief. In de absolute slotminuten zagen de thuisfans Neymar op een brancard naar binnen worden gedragen. De ster van FC Barcelona kreeg een serieuze tik in de rug. Haalt hij de halve finale?

En nu tegen elf stugge Duitsers?

Op die manier blijft Brazilië op koers voor de wereldtitel. In de halve finale wacht opnieuw een tegenstander met naam en faam: Duitsland. Neymar en kornuiten zijn zeker en vast in staat om de troepen van Joachim Löw weg te dansen. Maar voetbal is een spelletje van negentig minuten en op het einde...

Opstellingen

Brazilië Brazilië

  Speler G Beoordeel
Julio Cesar   90' -
Maicon 90' -
Luiz David 90' -
Silva Thiago  90' -
Marcelo 90' -
Paulinho 86' -
Oscar 90' -
Fernandinho 90' -
Hulk 83' -
Fred 90' -
Neymar A 88' -
  Bank G Beoordeel
Ramires 7'  
Hernanes 4'  
Henrique 2'  
Bernard -  
Victor -  
Jefferson -  
Alves Daniel -  
Willian -  
Jo -  
Maxwell -  
Dante Bonfim -  

Colombia Colombia

  Speler G Beoordeel
Ospina David Ramirez 90' -
Zúñiga Juan Camilo 90' -
Zapata Cristián 90' -
Yepes Mario   90' -
Armero Pablo Estifer 90' -
Guarin Fredy 90' -
Sanchez Carlos 90' -
Cuadrado Juan Guillermo Bello 81' -
Rodríguez Rubio James David  90' -
Gutiérrez Roncancio Teófilo Antonio 70' -
Ibarbo Guerrero Segundo Victor 45' -
  Bank G Beoordeel
Ramos Adrian 45' -
Bacca Carlos 20' -
Quintero Paniagua Juan Fernando 9'  
Balanta Eder -  
Carbonero Mancilla Carlos Mario -  
Valdés Carlos Enrique -  
Martínez Valencia Jackson Arley -  
Mejía Sabalsa Alexander -  
Vargas Gil Camilo Andrés -  
Arias Naranjo Santiago -  
Aguilar Abel Enrique Tapias -  
Mondragon Faryd -  
Herbeleef Brazilië - Colombia

Vooraf