Datum: 03/12/2022 16:00
Competitie: WK
Speeldag: 1/8 Finales
Nederland hoopt dat griepjes voor match tegen VS niet al te erg zijn, Van Gaal ziet airco als grote schuldige

Volg Nederland-VS hier live vanaf 16u

Nederland hoopt dat griepjes voor match tegen VS niet al te erg zijn, Van Gaal ziet airco als grote schuldige

Nederland gaat op zoek naar de hoogste eer, maar dan zal het wel beter moeten dan in de groepfase. Bondscoach Louis van Gaal heeft daarnaast nog andere zorgen, want een deel van zijn spelers leek in aanloop naar de match ziek te worden.

Frenkie de Jong en Marten de Roon hadden verkoudheidsverschijnselen en mogelijk hebben ze andere spelers aangestoken. Van Gaal zei op zijn persconferentie dat de airco in de stadions daarvoor de grote schuldige is.

Van Gaal zijn plan zou wel zijn om met dezelfde elf aan de aftrap te komen. Dus met De Roon op het middenveld en Depay in de spits. Die laatste werd zo goed mogelijk opgeknapt om te kunnen starten.

Bij de VS hadden ze wel goed nieuws te melden. Christian Pulisic, die dinsdag nog geblesseerd het veld moest verlaten na zijn doelpunt, geraakt speelkaar voor de wedstrijd tegen Nederland. Dat heeft de Amerikaanse nationale ploeg vrijdagavond bekendgemaakt op Twitter.

Bondscoach Gregg Berhalter verklaarde tijdens een persconferentie dat de aanvallende middenvelder van Chelsea zou worden getest in de laatste training voor de confrontatie met Nederland. De test bleek overtuigend.

Nederland is favoriet in deze match. Een gokje bij betFIRST op de VS kan al 4,20 keer uw inzet opleveren...

Meer nieuws

WK