Datum: 28/05/2007 19:00
Competitie: Allsvenskan
Speeldag: Speeldag 8
Djurgården wint Stockholmderby

Gisterenavond stond in Stockholm de derby tussen Djurgårdens IF en AIK op het programma. Djurgården begon het best aan de wedstrijd maar AIK kwam al gauw op dreef. In de negende minuut een doelpoging van Wilton Figueiredos kwam op de lat terecht maar Daniel Mendes wist deze in de rebound alsnog in doel te werken.

Trainer Rikard Norling had ervoor gekozen om zowel Robert Åhman-Persson en Pierre Bengtsson te laten start op het middenveld, tesamen met Daniel Tjernström en Duluee Johnsson. Dat leek te werken want in de 19e minuut kreeg Åhman-Persson een goede kans om de voorsprong van AIK te vergroten maar de bal kwam op de dwarslat terecht.

Djurgården begon stillaan terug beter in de match te komen. Johan Arneng wist keer op keer gevaarlijke acties van AIK te ontmantelen en kon zelf enkele goede passes afleveren. Iets na het half uur viel de gelijkmaker. Djurgården kwam terug in balbezit waarna Patrick Amoah de bal bij Sjölund te krijgen die hem prompt in doel werkte. Minder dan twee minuten later schoot de Fin de tweede goal voor Djurgården binnen.

De wedstrijd verliep na de rust in hetzelfde tempo. Ditmaal was het AIK dat meer druk wist te zetten. Het sterke defensieve Djurgården maakte het echter onmogelijk voor AIK om nog voor doel te komen. Ook het feit dat Norling onder andere aanvaller Kenny Pavey erin bracht, hielp daar niet veel aan. In de toegevoegde tijd kon Enrico er nog 3-1 van maken. Enige minpuntje in deze wedstrijd voor Djurgården is dat Mattias Jonson al in de twintigste minuut het veld moest verlaten met een blessure.

Djurgårdens IF - AIK 3-1

Doelpunten: 0-1 Daniel Mendes (9), 1-1 Daniel Sjölund (34) 2-1 Daniel Sjölund (36), 3-1 Enrico (90)

Gele kaarten: Djurgårdens IF; Markus Johannesson. AIK; Wilton Figueiredo

Toeschouwers: 32 529 (Råsunda)

Scheidsrechter: Peter Fröjdfeldt