Competitie: Allsvenskan
Speeldag: Speeldag 8
Malmö al vechtend ten onder
viki meeuwis

Malmö ging al na twee minuten aan de leiding thuis tegen Gefle in het Malmö Stadion. Het was de derde wedstrijd van de achtste speeldag in de Allsvenskan.

Behrang Safari
nam een corner, waarna de bal bij Jon-Inge Høiland terecht kwam. De Noor stuurde die koelbloeding het doel in, Malmö dus op een vroege voorsprong. Malmö bleef daarna de match sturen. Gefle werd op de eigen helft teruggedrukt en kon enkel hopen op kansen via de counter. Malmö speelde goed en kon verschillende kansen versieren maar slaagde er niet in om meerder doelpunten te maken. In plaats daarvan was het Gefle dat de gelijkmaker wist te scoren. Johan Orema kwam in het strafschopgebied opzetten en kon de bal naar Daniel Westlin passen die de bal makkelijk in doel werkte.

In de tweede helft kwamen er nog verschillende doelkansen maar de thuisploeg slaagde er niet in om de controle over de match te houden. De wedstrijd eindigde dan ook op een 1-1 gelijkspel, wat het thuispubliek niet erg kon appreciëren en dat mits luid boegeroep ook kenbaar maakte. Eerder van de week werd MFF ook al huiswaarts gestuurd in de beker nadat het van buur Landskrona verloor.

Malmö FF-Gefle IF 1-1

Doelpunten: 1-0 Jon-Inge Höiland (‘2), 1-1 Daniel Westlin (‘38)

Gele kaarten: MFF; -, GIF; René Makondele, Mathias Woxlin

Toeschouwers: 9 945

Scheidsrechter: Åke Anderasson