Datum: 26/05/2007 16:00
Competitie: Allsvenskan
Speeldag: Speeldag 8
Elfsborg bezorgt Hammarby thuisnederlaag

Gisteren werd de eerste wedstrijd van de achtste speeldag in de Allsvenskan afgewerkt. Daarin ging landskampioen Elfsborg op bezoek in het Söderstadion bij Hammarby. De ploeg uit Stockholm heeft een sterke thuisreputatie en het werd dan ook een moeilijke opdracht voor Elfsborg.

Het doelpunt van Daniel Alexandersson bezorgde Hammarby de eerste thuisnederlaag van dit seizoen en brengt Elfsborg (voorlopig) aan de top van het klassement.
Hammarby is gewoon om thuis de leiding over de wedstrijd te hebben maar Elfsborg vatte de koe bij de horens en wist van in het begin van de wedstrijd druk te zetten. Elfsborg was in de eerste helft de beter ploeg en speelde klasse voetbal, Hammarby kwam er totaal niet aan te pas. Het lag slechts in de slechte afwerking voor doel van de bezoekers dat de stand bij de rust nog steeds op 0-0 stond.

Na de rust kwam Hammarby beter in de wedstrijd en kon plots wel er gevaarlijk voor doel komen. Trainer Gustavsson had Paulinho eruit gehaald en vervangen door Charlie Davies. De snelle Amerikaan kreeg de bal toegespeeld via Lahtinen en stormde richting doel, waar hij onzacht in aanraking kwam met keeper Wiland en de bal alsnog in doel ging. De goal werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Elfsborg ging meer op de counter spelen. In het midden van de tweede helft kwam er een snelle tempowisseling toen Samuel Holmén zich goed wist te verweren op het middenveld. Vijf meter van het strafschopgebied verwijderd, wist Holmén de bal naar de aanstormende Alexandersson te spelen, die de bal mooi in de kruising wist te werken en zo het lot van Hammarby bezegelde. Ondanks het feit dat de toegevoegde tijd vijf minuten bedroeg, kwam Hammarby nooit in de buurt van de gelijkmaker.

Hammarby - Elfsborg 0-1

Doelpunt : 1-0 Daniel Alexandersson (‘79)

Gele kaarten: Hammarby: Monteiro, Paulinho, Juliusson

Scheidsrechter: Martin Hansson

Toeschouwers: 12 832