Competitie: Allsvenskan
Speeldag: Speeldag 8
Trelleborg bezorgt Kalmar kater
viki meeuwis

Kalmar speelde de slechtste match sinds jaren. In plaats van de druk die van Kalmar zou moeten gekomen hebben, wist Dennis Melander de bezoekers hun eerste uitgoal van dit seizoen te bezorgen.

Kalmar liet een vrij zwakke indruk na, vergat offensief te spelen en veel te vaak kwamen passes ofwel niet aan ofwel werden ze direct in de voeten van de verdedigers van Trelleborg gespeeld. Het waren de bezoekers die gericht speelden en kansen konden afdwingen maar effectiviteit voor doel misten. Het had de hulp nodig van Lasse Johansson van Kalmar om een doelpunt te maken. Na een vrije trap van Mikael Bengtsson, schoot de middenvelder de bal achter een verbijsterde doelman Petter Wastå, richting eigen doel, gelukkig voor Kalmar kwam de bal op de paal terecht. Coach Nanne Bergstrand was niet erg onder de indruk van de prestaties van Johansson en haalde hem nog voor rust van het veld. Ari da Silva had nog een goede acties maar geen enkele ervan leverde een doelpunt op.

De tweede helft begon nogal merkwaardig; met een scheidsrechterswissel. Tien minuten na de rust moest ref Mattson het veld verlaten wegens hartproblemen. Het was nota bene zijn eerste match op het hoogste niveau. Vierde scheidsrechter Henrik Nilsson nam zijn plaats in. Trelleborg bleef offensief spelen en tegelijkertijd was het ook in de verdediging bij de pinken. De communicatie tussen het middenveld en de verdediging zat duidelijk goed wat het weinige offensieve dat Kalmar bood, meteen neutraliseerde. In de 61e minuut kon Dennis Melander kon ongestoord de bal in doel werken. Kalmar doet een slechte zaak met dit verlies, eerder verloor het al punten tegen Brommapojkarna (2-2) en verloor het van Gefle (1-2);

Kalmar FF - Trelleborg 0-1
Doelpunten: 1-0 Dennis Melander (‘61)
Gele kaarten: KFF: Rosengren, Sorin, Sántin TFF: Malmqvist, Melander, Wihlborg
Scheidsrechters: Tobias Mattsson (1-53), Henrik Nilsson (54-90)
Toeschouwers: 4 343