Bondscoach Eriksson stopt na Euro 2004

Bondscoach Eriksson stopt na Euro 2004
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het lag in de lijn der verwachtingen dat de toekomst van Sven Goran Eriksson als bondscoach van de Engelse ploeg er onzeker zou uitzien. De Zweed stond nochtans dicht bij een contractverlenging tot 2008, maar lijkt bijzonder ontevreden over de manier waarop de Engelse bond handelt.

Vooral de langdurige schorsing van Rio Ferdinand en het openlijk geflirt met Bayern Munchen-trainer Ottmar Hitzfeld zit hem meer dan dwars.

Eriksson pikt het immers niet dat de bond Rio Ferdinand voor een periode van acht maanden heeft geschorst. De verdediger van Man. United is overigens een onmisbare pion in het nationale elftal. Ferdinand die de straf kreeg omdat hij een dopingcontrole vergat, mist zo de eindronde van het EK deze zomer in Portugal.

De grijsharige Zweedse neemt het ook niet dat zijn eisen voor de eventuele verlenging van zijn verbintenis openbaar gemaakt werden. Ook het noemen van Ottmar Hitzfeld als alternatief voor Eriksson zit hem hoog.

Zou de bondscoach niet ingaan op het nieuwe voorstel, dan is de trainer van Bayern Munchen de eerste keuze. Eriksson van zijn kant zou dan in beeld komen als opvolger van Claudio Ranieri bij Chelsea. ,,Al die gebeurtenissen hebben Sven aan het twijfelen gebracht. Hij is meer dan ook geneigd om na Euro 2004 te stoppen als bondscoach''aldus een vriend van de Engelse bondscoach.

Pikant detail: onlangs kocht Sven Goran Eriksson voor zijn vriendin Nancy Dell'Olio een peperduur kerstcadeau: een Nokia Vertu, een goud-zilveren gsm die 21.341 euro kost. Het dure speeltje geeft het koppel meteen toegang tot het Londense prestigerestaurant ,,Ivy''. Nokia sloot immers een overeenkomst met die ,,eettent'' om z'n klanten nog eens extra te verwennen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties