AZ en RKC onderuit

In de Nederlandse Holland Casino Eredivisie heeft AZ verloor verrassend in Kerkrade van Roda JC. RKC ging thuis onderuit tegen NEC

Roda JC - AZ 3-1

AZ verloor opnieuw, deze keer verloor de ploeg van Adriaanse op het veld van Roda JC met 3-1. Adriaanse hoopte op verandering, daarom liet hij vier basisspelers langs de kant maar het werkte echter niet. Anastasiou scoorde in een korte tijd twee keer zo stond het al snel 2-0. Alsof het nog net erg genoeg was voor AZ scoorde Koné net voor het rustsignaal de 3-0. In de tweede helft gebeurde er niet echt veel meer, AZ scoorde nog de aansluitingstreffer via Wisse. Bij de ploeg uit Alkmaar moet er snel iets gebeuren wil men niet uit Europese koers worden geslagen.

RKC - NEC 1-2

RKC verloor op eigen veld van NEC, het werd 1-2. De bezoekers uit Nijmwegen zaten al snel op rozen toen Simr en Demouge nog voor de rust elk tekenden voor een doelpunt. Zo stond het aan de rust 0-2. RKC lukte nog de aansluitingstreffer via Redan maar verder kwam de club uit Waalwijk niet meer.