Bremen autoritair, Bayern lost de rol

Herfstkampioen Werder Bremen heeft zijn start na de winterstop niet gemist. Hertha Berlijn was het slachtoffer van dienst. Hans Meyer zag zijn manschappen in zijn eerste wedstrijd als hoofdtrainer met 4-0 onderuit gaan. Stuttgart wordt na een 2-0 overwinning tegen Rostock (voorlopig) alleen tweede. Bayern München kwam op het veld van Eintracht Frankfurt nit verder dan een 1-1 gelijkspel en moet voorlopig even passen in de strijd om de landstitel.

Werder Bremen kende weingig moeite met de ploeg van Bart Goor. Voor de rust was de wedstrijd al beslist met 2 doelpunten van topschutter Ailton, die zijn aantal nu al op 18 brengt, en een doelpunt van de Franse spelmaker Micoud. Nelson Haedo Valdez dikte het doelpuntenaantal in de 90ste minuut nog aan. Door de 4-0 nederlaag en het gelijkspel van Frankfurt tegen Bayern München nemen de Berliners de rode lantaarn in de Bundesliga weer even over.

Bayern München startte goed in zijn uitwedstrijd bij degradatieploeg Eintracht Frankfurt. Na een dik kwartier bracht Roy Makaay Bayern op voorsprong. Voor de Nederlander al het 11de doelpunt van het seizoen. De ploeg van Otmar Hitzfeld kon de druk niet aanhouden en in de blessuretijd van de eerste helft zette Ervin Skela nog een strafschop om. Ook in de tweede helft startte München zeer gretig maar Ballack miste een reuzegrote kans. Frankfurt hield stand en komt dankzij dit gelijkspel van de laatste plaats weg.

In tegenstelling tot Bayern blijft Stuttgart wel in het spoor van koploper Bremen. De thuisploeg domineerde de hele wedstrijd maar vond bijna geen openingen in de verdediging van Hansa Rostock. Szabics kon uiteindelijk wel scoren tegen de defensief ingestelde bezoekers maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Na een uur kwam de ploeg van Felix Magath dan toch verdiend op voorsprong via Hleb. Een kwartier later legde Kevin Kuranyi de 2-0 eindstand vast.

In de resterende wedstrijden haalde Bochum het met een zuinige 1-0 overwinning van Wolfsburg. Dariusz Wosz zorgde voor rust voor de enige treffer. FC Köln hield met dezelfde score de 3 punten thuis tegen Borussia Mönchengladbach. Lukas Podoski besliste vlak na de rust de derby. In de laatste zaterdagnamiddagpartij verloor Eric Gerets met Kaiserslautern op het veld van 1860 München. Benjamin Lauth zorgde voor de twee treffers voor de thuisploeg. Lokvenc bracht Kaiserslautern nog even op gelijke hoogte na 25 minuten maar vlak voor de pauze maakte Lauth zijn tweede van de dag ndat hij de score na een kwartier al had geopend.