Anderlecht wint op de valreep

Anderlecht heeft opnieuw kennis gemaakt met de overwinning. Een heel lastige wedstrijd tegen Charleroi werd in de laatste minuut van de reguliere speeltijd beslist met een penalty, omgezet door Jestrovic. Anderlecht is zo 3 punten dichter bij de kampioenenviering, terwijl Charleroi opnieuw geen goede zaak doet in het klassement. Zij moeten met lege handen huiswaarts keren en zien Antwerp met 1 puntje naderen.

Anderlecht had het in het eigen Astridpark helemaal niet onder de markt tegen de Zebra's. Integendeel, al na 13 minuten kwam Charleroi op voorsprong. Een doelpunt van kapitein Defays. Anderlecht voetbalde wel enkele mooie kansen bijeen, maar Iachtshouk miste. Op het halfuur kregen de Brusselaars een 2de domper te verwerken. Na een miscommunicatie tussen doelman Peersman en verdediger Tihinen kon Olufade makkelijk de 0-2 binnentikken. Anderlecht kreeg nog enkele kansjes voor rusten, maar het scoorde niet meer. De fel gewijzigde basiself van Broos moest met een 0-2 achterstand de spelerstunnel in.

In de 2de helft ging Anderlecht veel beter van start. Het zette Charleroi meteen vast op de eigen helft, maar de bezoekers konden hun voorsprong met succes verdedigen. Op het moment dat Charleroi het evenwicht had hersteld, sloeg Anderlecht dan toch toe. Iachtshouk scoorde de aansluitingstreffer, iets voorbij het uur. Anderlecht beet zich vast in zijn prooi en een kleine 10 minuten later stonden de bordjes weer in evenwicht: 2-2! de 2de goal van de avond voor Iachtshouk
Het slotkwartier werd nog heel spannend. Anderlecht drukte, Charleroi loerde op de counter. Op zo'n counter kwamen ze heel dicht bij de 2-3 maar die kwam er niet. Wel werd het nog 3-2 voor de thuisploeg. Detal veroorzaakte een penalty met een domme overtreding op Aruna. Jestrovic nam zijn verantwoordelijkheid op en faalde niet.

Zo kon Anderlecht toch nog de 3 punten in eigen huis houden. Late euforie bij Anderlecht, ontgoocheling bij Charleroi.