Antwerp, Genk, Gent en Anderlecht tonen interesse: jonge Belg spreekt over zijn toekomst

Antwerp, Genk, Gent en Anderlecht tonen interesse: jonge Belg spreekt over zijn toekomst
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Matte Smets is gegeerd wild op de transfermarkt. De 20-jarige verdediger van STVV kon al rekenen op concrete interesse van RSC Anderlecht en KRC Genk, maar er zijn nog (Belgische) kapers op de kust. En dus rest de vraag: wat wordt de toekomst van de jonge Belg?

RSC Anderlecht en KRC Genk informeerden al bij STVV naar de voorwaarden om Matte Smets weg te halen op Stayen. Die willen dat de afkoopsom van (om en bij de) twee miljoen euro wordt geactiveerd om hem los te weken.

Al is twee miljoen euro nog steeds een koopje voor de jonge speler, die dit seizoen geen seconde miste bij STVV: "Ik heb geen enkele minuut gemist, maar dat is ook dankzij de coach, de T2, de fysical coach en de kinesisten."

"Ze hebben me geholpen en kansen gegeven, ik heb dit ook aan hen te danken. Ik heb het meest genoten van elke week mogen spelen en alles geven. Het belangrijkste zijn de matchen, ik heb ervan genoten", aldus Smets zelf na de laatste wedstrijd van het seizoen in en tegen Gent.

Vier ploegen willen Matte Smets inlijven

Ook de Buffalo's wilden hem afgelopen winter al losweken op Stayen, maar die deal ging toen uiteindelijk niet door. Ondertussen is er met Royal Antwerp FC zelfs nog een vierde Belgische club op de proppen gekomen.

Rest de vraag: waar ziet Smets zijn toekomst? "Ik weet niet waar mijn toekomst liggen. Ik wil zo ver mogelijk raken, ik wil zoveel mogelijk uit mijn carrière halen", wil de jonge Belg nog niet te diep in zijn kaarten laten kijken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties