Lierse kan nog eens winnen

Als je van saaie wedstrijden spreekt, dan is La Louvière – Lierse er wel eentje. In de gehele wedstrijd gebeurde er amper iets, op een goaltje van Lierse na. De Palieters pakken daarmee wel de broodnodige zege.

In de eerste helft gebeurde er weinig tot niets. Er waren minimale kansjes, maar die zijn niet eens het vernoemen waard. Beide ploegen speelden erg slordig, eigenlijk gewoon slecht. La Louvière begon het best aan de wedstrijd. De wolven duwden Lierse weg in de eerste twintig minuten, maar daar bleef het ook bij. Zodra Lierse het evenwicht hersteld had, gebeurde er niets.

Na de rust was Lierse enkele keren dicht bij een goal, maar opnieuw was het spel weinig boeiend. Vooral Delorge was erg dicht bij een goal, maar Proto redde de meubelen met een knappe redding. Tien minuten voor tijd kreeg La Lou dan toch het deksel op de neus: Mitu kreeg de bal bij Laurent Delorge, die de bal dit keer wel voorbij Delorge kreeg. 0-1, meteen ook de eindstand.

Lierse pakt zo eindelijk nog eens de drie punten en kruipt op naar de 14e plaats. La Louvière blijft bengelen op een voorlopige 10e plaats.