Bij nederlaag stapt hele bond op

Bij nederlaag stapt hele bond op
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De nationale voetbalbond van Qatar heeft een merkwaardige stelling aangenomen. Als Qatar vanavond verliest in de WK-kwalificatiewedstrijd uit bij Jordanië, dan stapt het hele bondsbestuur op. Dat heeft Sjeik Khalifa Bin Hassan Al Thani bekendgemaakt.

De wedstrijd vanavond in Amman wordt bijgewoond door de hele bondstop. De 3-1 nederlaag op de eerste speeldag bij Iran zorgt ervoor dat Qatar met een hoop druk opgezadeld zit. Jordanië is daarbij geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Het won op de eerste speeldag van Laos met 5-0 en hoopt zelf op de volgende ronde. Alleen de groepswinnaar stoot door. Iran blijft favoriet nadat Qatar er niet in slaagde Aïlton, Leandro en Déde te naturaliseren. Toch blijft men hoopvol in Qatar.

Het voetbal in de ministaat met amper 820.000 inwoners zit duidelijk in de lift. Qatar is geplaatst voor de eindronde van het Aziatische kampioenschap in de zomer in China en ook hun -17 en -20 teams zullen aanwezig zijn op de Aziatische eindrondes. Met de naturalisatie van drie Braziliaanse topspelers wou Sjeik Khalifa Bin Hassan Al Thani voor nog meer positieve noten zorgen, maar daar stak de FIFA dus een stokje voor. Qatar is momenteel nummer 55 op de World Ranking.

Ander nieuws in de aanloop naar de kwalificatiewedstrijden vanavond op het Aziatische continent:

- Zuid-Korea kende op papier al een eenvoudige uitwedstrijd bij Maledives Isles. Tot overmaat van ramp dient de eilandengroep nu ook nog z'n twee beste spelers te missen door blessures.

- Kersvers Vietnam-coach Edson Tavares hoopt de punten te pakken tegen Libanon. Vietnam won z'n eerste duel tegen Maledivis Isles met 4-0. Libanon-ster Antar (Freiburg, Bundesliga) zegt dat z'n land voor een stunt zal zorgen.

- Japan-coach Zico sprak z'n ongenoegen uit over het laat toekomen van Hidetoshi Nakata (Bologna), Ono (Feyenoord), Nakamura (Reggina), Takahara (Hamburg) en Inamoto (Fulham). ''Deze spelers arriveerden pas 24 uur voor het begin van de wedstrijd. We hebben een goede ploeg, maar deze omstandigheden zijn niet ideaal'', kloeg Zico. ''Ik hoop dat de FIFA hier rekening mee gaat houden. We zijn hier om te winnen en de voorbereiding was niet goed.'' Het Jalan Besar Stadium in Singapore zal met 6.000 fans uitverkocht zijn voor het bezoek van Japan.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties