Mpenza wordt op het matje geroepen

Mpenza wordt op het matje geroepen
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

Emile Mpenza zal uiteindelijk dan toch moeten getuigen voor zijn gedrag na de wedstrijd AA Gent - Standard op 14 maart. De volgende zitting van het Sportcomité werd op vraag van het bondsparket uitgesteld tot 4 mei. Zo krijgt het parket de kans de aanvaller van Standard te ondervragen. Aanleiding van zijn oproeping is de ingetrapte deur in het Ottenstadion. Zijn uitlatingen over corruptie in het voetbal zouden hier niet in rekening gebracht worden.

Procureur Rubens liet op aanvraag niet-vertoonde beelden zien die na de wedstrijd in het Ottenstadion werden opgenomen. Hij vond het verslag van Joeri van de Velde niet sluitend, daar deze alleen melding kon maken van wat hij zelf gezien had. De scheidsrechter werd op basis van de de beelden nog enkele vragen voorgelegd, net als zij assisten Grégoire en vierde official Meesschaert. Laatsgenoemde had melding gemaakt van een beschadigde schijfdeur. Emile Mpenza bekende dit aan de media, wat voldoene is om hem op te roepen.

Bij Standard is men niet te spreken over de vervolging. Directeur François vind het beschamend dat een voetballer met 'goed gedrag' vervolgd wordt voor iets waar anders nooit aandacht aan besteed werd. Luciano D'Onofrio, uitzonderlijk wel aanwezig op uitnodiging van procureur Rubens, gaf zijn mening over de feiten weer. Hij excuseerde zich voor zijn reactie maar benadrukte dat jij nog nooit iemand fysiek aangevallen heeft in zijn carrière in de voetbalwereld. Hij gaf nog een sneer mee aan de arbitrage. Volgens hem zou men beter de competentie en eerlijkheid daarvan onderzoeken dan zijn gedrag in Gent.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties