Vandevelde wordt trainer bij Tienen

Vandevelde wordt trainer bij Tienen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jean-Pierre Vandevelde tekende een contract voor drie seizoenen bij de suikerploeg. De 49-jarige trainer was reeds trainer van KVK Tienen van 1987 tot 1990 en van 1995 tot 1997. Vooral in die tweede periode legde hij de basis voor de talentvolle kern die twee jaar later de promotie naar tweede afdeling zou bewerkstelligen. Toch greep Vandevelde toen de unieke kans om aan de slag te gaan bij Standard Luik, een naar eigen zeggen erg moeilijke keuze omdat hij zijn Tiense spelersgroep moest achterlaten.

De voorbije seizoenen was hij aan de slag bij fusieploeg Oud-Heverlee Leuven met wie hij vorig jaar nipt de promotie naar tweede klasse miste na verlies tegen Eendracht Aalst in de eindronde. Dit seizoen prijkt OHL opnieuw bovenaan de tabellen in derde klasse B en heeft de ploeg enkele speeldagen voor het einde nog steeds uitzicht op promotie. Volgend seizoen wordt hij er echter opgevolgd door Guido Brepoels, nu aan de slag bij derdeklasser Tongeren. Vandevelde en OHL meenden dat het beter was in schoonheid afscheid te nemen.

Bij Tienen is het vooralsnog niet zeker of men volgend jaar in tweede of derde klasse zal spelen. 'Geen probleem voor mij', aldus de Vandevelde in Het Laatste Nieuws die naar eigen zeggen prima herinneringen heeft aan zijn verblijf bij KVK Tienen, 'maar eerlijk: ik zou natuurlijk liever in tweede klasse voetballen.' 'Zaak is nu om in de zomer opnieuw een nieuwe, talentvolle ploeg te kneden in Tienen. Liefst één zoals enkele seizoen geleden toen ik er de laatste keer trainer was. Reken maar dat ik klaar ben voor deze nieuwe uitdaging.'
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties