Roma en Lazio vieren stichting stad Rome

Roma en Lazio vieren stichting stad Rome
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond spelen AS Roma en Lazio hun derby die enkele weken geleden werd stopgezet bij een 0-0 stand in het begin van de tweede helft. Maar liefst 900 agenten zullen aanwezig zijn.

Fans van AS Roma betraden het terrein en overtuigden kapitein Totti ervan dat er buiten het stadion een kind van 16 was doodgereden door de politie. Totti, een kindervriend, ging in op de eis en besloot samen met de Lazio-kapitein om het duel te beëindigen. Vanavond gaan beide teams op herhaling. Uitgerekend op 21 april, de stichtingsdag van de stad Rome in 753 Voor Christus. Rome is gebouwd op zeven heuvels: Palatijn, Aventijn, Capitool, Quirinaal, Viminaal, Esquilijn en Coelius. Volgens de legende werd Rome gesticht door de tweeling Remus en Romulus op 21 april 753 V.C tussen 8u en 9u 's morgens.

AS Roma geldt als de ''club van het stad''. Het nam de kleuren van de stad aan en ook de fans tooien zich met spandoeken uit de geschiedenis van Rome, zoals Remus en Romulus en de wolvin (Lupi, mv) waar de tweeling door opgevoed werd. Lazio is de naam van de provincie waar Rome de hoofdstad van is. Lazio zoekt z'n fans daarom meer in de provincie en AS in de stad zelf.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties