CL: Anderlecht verdiende meer!

Tommy Neyts

Benfica-Anderlecht 1-0 : In het vernieuwde Estdadio Da Luz verdiende Anderlecht vanavond een gelijkspel. Zahovic besliste met het enige doelpunt de wedstrijd.

Anderlecht begon niet onaardig aan de partij en kon in de eerste tien minuten gevaarlijk prikken. In de 3de minuut gleed Miguel weg, Wilhelmsson zette goed door, legde de bal goed achteruit maar niemand van paarswit kon bij de bal. In de 9de minuut was er goed doorzetten van Aruna, prima voorzet ook, maar Lovre kon net niet bij de bal.

Niets wees op dat moment erop dat Benfica zou scoren, maar in de 12de minuut kreeg Zahovic teveel ruimte, kon de bal met rechts aannemen en met de linkerpunt van de voet de bal in de rechterbovenhoek binnenknallen. Zitka had geen verhaal. 1-0 en Anderlecht van slag. Paarswit probeerde wel enkele goeie aanvallen op te zetten. Op het halfuur was er een drie tegen drie situatie maar Mbo Mpenza liet zich te gemakkelijk van de bal zetten.

Net voor affluiten kwam Anderlecht nog héél goed weg toen Sokato, Traore in de wind zette en op het doelhout knalde. De jonge verdediging van Anderlecht bleef maar moeite hebben met aanvalsgolven van Simao, Zahovic en Sokato. Hugo Broos en zijn manschappen haalden opgelucht adem toen Ref Frödfeldt de rust floot.

In de tweede helft kwam er toch een ander paarswit uit de kleedkamer. Beide ploegen begonnen zonder vervangingen aan de tweede helft. Anderlecht probeerde de bakens te verzetten in het sfeervolle stadion van Lissabon dat met 65.000 toeschouwers nokvol zat.

In de 51ste minuut kwam er een goeie kans voor Anderlecht. Wilhelmsson zette prima voor, maar Mpenza kon net niet hoog genoeg opspringen om bij het rondeding te komen. Op dat moment liet Benfica het initiatief aan de Brusselaars. In de 61ste minuut kwam dé kans voor Paarswit om tot scoren te komen. Opnieuw een uitstekende voorzet van Wilhelmsson naar de vrijstaande Mpenza maar die trapte tot iedereens verbazing naast. Trappatoni reageerde en haalde doelpuntenmaker Zahovic eruit voor de defensieve middenvelder Aguiar. Anderlecht werd sterker en sterker. Broos wisselde nog de ongelukkig Mpenza voor Iatchtchouck.

Paarswit bleef dreigen met een vrije trap van Hasi, maar Yannick de doelman van Benfica botste de bal weg, de rebound van Traore(vluchtschot) leverde niks op. Simao de gevaarlijkste speler bij Benfica bleef dreigen op de counter. Net voor affluiten kregen de Brusselaars nog bijna het deksel op de neus. Het schot van Simao werd in extremis gepareerd door Zitka. Dit zou een onverdiende tussenscore geweest zijn. In blessuretijd kreeg Anderlecht nog bijna loon naar werken toen Aruna enkele verdedigers op het verkeerde been zette maar zijn schot dwarrelde voorlangs.

Anderlecht speelde een sterke tweede helft en dat opent perspectieven voor de terugwedstrijd.