Interview Interview Kersten Lauwerys (nieuwe doelman KVSK)

Niels Hendriks
| 0 reacties
Interview Kersten Lauwerys (nieuwe doelman KVSK)
Foto: © SC

Op twee augustus was hij nog afwezig op de fandag. Enkele dagen later kreeg het clubbestuur te horen dat hij niet voor KVSK United mocht uitkomen. Een vergetelheid van tweede doelman Frank Symons, zorgde ervoor dat de technische staf op zoek kon gaan naar een nieuwe reserve-doelman. Lang hebben ze niet moeten zoeken. Bij FC Brussels stond Kersten Lauwerys bijna te wachten op deze kans.

De transferperiode voor overgangen binnen derde klasse was op 31 juli afgesloten en daarom moest de club in de hogere reeksen (of het buitenland) op zoek gaan naar de nieuwe doelman. De scouts van KVSK United lieten zich goed informeren en kwamen zo Kersten op het spoor. Op enkele dagen was alles beklonken. Vanmiddag zette Kersten een handtekening onder de overeenkomst van één jaar en trainde hij een eerste keer mee.

Kersten: “Vorig seizoen was ik tweede doelman bij FC Brussels. Na de promotie wilde deze club een ‘ervaren’ doelman. Hierdoor moest ik op zoek naar een nieuwe club. Via Harm van Veldhoven is United mij dan op het spoor gekomen. Na een scouting heeft de club mij op donderdag gecontacteerd en vrijdagmiddag waren we rond. Alleen was het nog wachten op de papieren van Brussels.”

“KVSK United is voor mij een nieuw avontuur waar ik in ieder geval Govert Boyen het vuur aan de schenen zal leggen. Ik zal het de trainer niet makkelijk maken in de keuze tussen Govert en mij. Ik ga ervan uit dat ik me snel zal kunnen integreren in de nieuwe groep, ik ben (denk ik) geen moeilijke jongen, dus dat zal wel gaan.”

“In het moderne voetbal moet een doelman mee kunnen voetballen. En dat is één van mijn sterke punten. Ook zegt men mij dat ik heel goed ben in penalty’s.”

“Ik zal het profstatuut moeten opgeven maar daar heb ik geen probleem mee. Ik heb nog geen werk maar ben wel van plan om een deeltijdse job te zoeken.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties