Voorbeschouwing Champions League (24/08)

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Voorbeschouwing Champions League (24/08)
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond staan al zes terugwedstrijden van de derde voorronde van de UEFA-Beker op het programma. En het mag dan wel slechts een kwalificatieronde zijn, de teams die vanavond spelen zijn niet van de poes.
 
Eén van die grote kannonnen is ongetwijfeld Deportivo La Coruña. De halve finalist van volgend jaar zal thuis voorbij het Ierse Shelbourne moeten, wil het straks in de groepsfases meedoen. In Ierland werd het nog verrassend 0-0. Diego Tristán zal er wellicht niet bij zijn, maar voor de rest zal het team hetzelfde blijven zoals in Dublin. Deportivo moet scoren vanavond, wil het voor de vijfde keer op rij meedoen aan het kampioenenbal.
 
Ook Internazionale is nog lang niet klaar. De Italiaanse club moet vanavond thuis voorbij FC Basel, al kan een scoreloos gelijkspel ook genoeg zijn. In Basel werd het immers 1-1. Inter heeft echter heel wat blessureproblemen: Fabio Cannavaro en Obafemi Martins zullen er niet bij zijn. Christian Vieri is er wel weer bij, maar hij is nog niet fit genoeg om meteen te starten. Edgar Davids is dan weer klaar om te debuteren, hij keert terug uit blessure.
 
AS Monaco, vorig jaar nog finalist, mag ondertussen wel al haar tickets voor de loting in Nyon boeken. De Prinsen wonnen immers twee weken geleden met 0-3 bij het Sloveense Gorica, ondanks het feit dat men lange tijd speelde zonder de roodgeboekte Patrick Evra. Ook Rodriguez en Chevanton zijn er wellicht niet bij.
 
Liverpool kan zich ook al opmaken voor de groepsfase. De ambitieuze Engelse club won twee weken geleden bij de Oostenrijkse kampioen Grazer AK. Josemi is er vanavond niet bij, maar niemand op Anfield Road die zich daar zorgen over maakt. Grazer AK kan toch geen drie keer scoren in Engeland? Of toch?
 
Rosenborg trekt dan weer naar Israël voor een razendspannend duel met Maccabi Haifa. De Noren hebben daar een 2-1 voorsprong te verdedigen. Maccabi Haifa zal er alles aan doen om Rosenborg te kloppen, want het wil de rivalen van Maccabi Tel-Aviv niet achterblijven. Zij zijn na een forfaitoverwinning van 0-3 op PAOK Saloniki al zo goed als zeker van de Champions League. Rosenborg gaat dan weer op zoek naar haar negende Champions League – deelname in tien seizoenen.
 
En dan is er uiteraard nog Anderlecht. Onze eigenste landskampioen speelt vanavond in het Constant Van Den Stock – Stadion tegen vergane glorie Benfica. In Lissabon werd het twee weken geleden 1-0, dus de Brusselaars weten wat hen te doen staat.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties