Antwerp op kop, SVZW & Tubeke in de achtervolging

Bert Van Houtte

Ronse - Antwerp 0-1

Antwerp blijft maar winnen, dit keer was Ronse het slachtoffer met dienst. Toch had de leider het niet makkelijk op het veld van Ronse, dat veel sterker is dan vorig seizoen. Antwerp won met het kleinste verschil door een doelpunt van de Chinees Dong. Ronse verdiende een punt maar kreeg dit echter niet.

Dessel - SVZW  1-2

SVZW won gisteren op het veld van Dessel met 1-2, de bezoekers kwamen al snel op voorsprong door een doelpunt van Tankary. Het zag er niet goed uit voor de bezoekers toen Stassin plots tegen een rode kaart aanliep. Waarom hij deze uitsluiting kreeg is echter nog altijd niet duidelijk. De fusieploeg kwam op 0-2 dankzij een strafschopdoelpunt van Dupré. Dessel kon de eer nog redden dankzij een doelpunt van Geudens.

EXTRA : het tweede doelpunt van SVZW van F. Dupré + enkele wedstrijdbeelden zijn te zien op www.esseveefanatics.be !

Tubeke - Patro Maasmechelen 4-1

Tubeke had weinig moeite met Patro Maasmechelen, het werd maar liefst 4-1. Nog voor het halfuur stond het 1-1-0 voor de thuisploeg dankzij een doelpunt van Remy. Rond de 40ste minuut zette Pelic de bordjes in evenwicht. Dan denkt iedereen, we gaan rusten met een 1-1 gelijke stand. Niets was minder waar, nog voor rust scoorde De Broyer met 2 doelpunt voor de 3-1 ruststand. Een kwartier voor tijd tekende Neefs voor het vierde thuisdoelpunt.

BHZ - Wezet 1-0

BHZ won zijn thuiswedstrijd tegen het zwakke broertje in de reeks Wezet met 1-0. Net voor rusten scoorde Oyen de 1-0 voor de Limburgse thuisclub. BHZ slaagde er niet meer in om te scoren zodat men met het kleinste verschil Wezet wandelen stuurde.

Aalst - Waasland 1-1

Aalst nam het gisteren op tegen Waasland en kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De thuisploeg kwam nochtans op voorsprong via Claessens. Nog geen minuut later stonden de bordjes al terug gelijk met een doelpunt van Keita. Zo bleef het 1-1 in Aalst.

Hamme - Eupen 2-2

Hamme nam het op tegen Eupen, het werd daar in Hamme 2-2. Eupen klom op voorsprong dankzij een doelpunt van Ernst. Rond het halfuur zette De Meyer de 1-1 op het scorebord. Eupen kwam dan nog een tweede keer op voorsprong dankzij een doelpunt van Andersen. Hamme kwam nog op gelijke hoogte dankzij een doelpunt van Flies. Daar blijf het dan ook bij, beide ploegen behaalden dus elk één punt.

Deinze - Roeselare 2-1

Net over het halfuur zette Delaere de thuisploeg op voorsprong, lang kon Deinze echter niet genieten van deze voorsprong. Net voor rusten bracht Detremmerie Roeselare op gelijke hoogte. Toen iedereen tevreden leek met een puntendeling, scoorde Dejonckheere diep in de extra tijd de 2-1. Zo won Deinze toch nog van een vrij tam Roeselare.

Virton - Union 1-2

De wedstrijd was nog maar net begonnen over Virton was al aan het feest toen Coquelet de thuisploeg op voorsprong bracht. Union kwam pas na de rust opzetten, het werd 1-1 dankzij een doelpunt van Gurserver. Union haalde nog de volle buit op Virton dankzij een doelpunt van Huygens.

Kortrijk - Geel 2-5

Kortrijk stond gisteren al voor één van de wedstrijden van de waarheid, tegenstander was Geel dat voor de wedstrijd nog puntenloos was. Kortrijk begon goed aan de partij, Ampe zette de thuisploeg al snel op een 1-0 voorsprong. Net voor het halfuur scoorde Farssi de gelijkmaker. KVK bleef echt blunderen achter in na twee doelpunten van Glouftsis stond KVK voor een onmogelijke opdracht. Kortrijk scoorde nog een twee keer via Herman. Het werd ook nog 2-5 via Vandeweyer. Na dit pijnlijk verlies draagt KVK al de rode lantaarn.