Analyse Kwartet met maximum

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Kwartet met maximum
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na de tweede speeldag in Vierde A pronkt alsnog een kwartet met het maximum. Uiteraard evident om dat er minstens twee ploegen moesten wegvallen wegens twee duels tussen clubs die op de openingsdag wonnen. 

Toch enkele markante vaststellingen: primo: de drie Henegouwse vertegenwoordigers Centre, Peruwelz en Rac. Doornik doen het uitstekend; secundo: Lovendegem incasseerde alweer een zware nederlaag; tertio: Wielsbeke, Lovendegem en het neofietenduo SK Lebeke-Aalst-Sp. Ursel blijven puntenloos.

In het eerste topduel tussen Gent-Zeehaven en Eernegem lieten de West-Vlaamse bezoekers zich zeer snel gelden via een prille openingstreffer van Depodt. Nog voor rust herstelde Zeehaven het evenwicht inclusief overwicht via Demeyer (2X). Tijdens de tweede helft bleek Eernegem heel wat minder geïnspireerd zodat de thuisploeg vrijwel moeiteloos overeind bleef.

De tweestrijd  tussen Gistel en Zottegem kenden een hectisch begin want na net geen 10 minuten zag Gistel zijn goede voornemens gefnuikt toen Van Hamme met een rode kaart werd uitgesloten. Ondanks Van Den Abeele even na het kwartier Gistel op achterstand plaatste bleef de thuisploeg in zijn kansen geloven. Tot tweemaal toe moest de Zottegemse doelman perfect tussenkomen. In de slotfase liepen de bezoekers nog tegen de verdubbeling aan hoewel doelman De Caestecker Van Den Abeele afhield.

In het Oost-Vlaamse derby Sp. Ursel-E. Aalter bleken beide rivalen zowat aan mekaar gewaagd. In de slotfase  van de eerste periode konden de bezoekers zich enigszins manifesteren. Daarin zorgde Sucaet voor het Aalterse orgelpunt. Nadien liet Ursel zich gelden waarbij De Smet een reuzekans op de gelijkmaker niet verzilverde. In de ultieme fase bleef het bibberen voor de bezoekers wegens een strafschop in blessuretijd. Geen gelijkmaker, wel een luide  Aalterse zucht , toen  vanop de stip De Rycke die unieke kans jammerlijk naast besloot.

Ook Rac. Doornik behield het maximum tegen Diksmuide alhoewel de West-Vlaamse nieuwkomer tijdens de eerste helft geen krimp gaf en de evenknie bleef van de thuisploeg.  Na de openingstreffer via Baino hees Van Crugten tien minuten later de West-Vlamingen op gelijke hoogte. In de tweede helft bleken de bezoekers door hun beste krachten heen want Doornik domineerde en koppelde dit  aan rake trefkracht. De Rycke en Baino illustreerden dit waarna bezoekende doelman Wolters een hogere score afhield door de strafschop van Zinga te pareren.

US Centre bleef evenzeer de Henegouwse aanwezigheid sterk in de verf zetten.Na treffers van Liema in de eerste helft  en Geerts net na de hervatting zorgde de Wielsbeekse aansluitingstreffer via de ingevallen Timo, pas vijf minuten op het veld, voor angst in de Centre-gelederen. De derde Centre-treffer via Delaby zorgde later  voor de geestdriftige ontlading en de eerste driepunter.

Peruwelz, de derde Henegouwse vertegenwoordiger, zag bij WS Lauwe in het slotkwartier een dubbele voorsprong alsnog teloorgaan. Matrici opende voor de bezoekers,  Claeys vanop de stip egaliseerde waarna in twee minuten tijd Mariage en Carlier Peruwelz richting winst plaatsten. Na lang zwoegen kon Lauwe  uiteindelijk  via de ingekomen Herssens en Soens  een puntendeling uit de brand slepen.

In een gelijkopgaande eerste helft brak de partij tussen Winkel en Lebeke-Aalst open na de Winkelse treffer via Decorte. Halfweg kon Cannaert offensieve bezoekers langszij brengen. De thuisploeg mikte nadien resoluut op de counter maar de factor ,,steriliteit''  verhinderde dat de wenkende winnende treffer achterwege bleef.

In een tweede Oost-Vlaamse treffen kreeg SK Lovendegem alweer een pak slaag wegens vijf voltreffers. Weliswaar moesten de bezoekers de laatste 20 minuten met 10 man verder na de uitsluiting van Willems (2 x geel). Maar toen bleek het kalf al lang verdronken wegens doelpunten via opportunist Vergucht (2). Na de hervatting scoorde Bettens en opnieuw Vergucht en D'Hollander. Het feit dat Lovendegem na twee wedstrijden reeds 8 doelpunten incasseerde en nog niet scoorde moet vragen doen oprijzen bij de geel-blauwe entourage. Dat SK De Jeugd zijn start heeft gemist lijkt intussen meer dan duidelijk.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties