Bespreking zaterdagwedstrijden

bernie de vuyst

De gedoodverfde titelkandidaat bij aanvang van het seizoen, Beringen Heusden-Zolder, ging andermaal de boot in. Deze keer verloor KBHZ op eigen veld met 0-2 van RS Waasland. De Limburgers speelden ontieglijk zwak waardoor de bezoekers zelfs niet echt goed moesten spelen, maar toch een zeer verdiende overwinning behaalden.

Meussen scoorde al na negen minuten de openingstreffer. In de loop van de eerste helft kopte Poorters, ooit nog afgetest door KBHZ, het tweede doelpunt tegen de netten. Doumen ging daarbij niet helemaal vrijuit. Oostvogels miste nog een dot van een kans, een rebound voor haast open doel.

De tweede helft was een maat voor niets. De thuisploeg probeerde, kreeg enkele kansen. Tot scoren kwamen de groen-witten niet, daarvoor liep er wel altijd iets verkeerd. Waasland speelde het slim, alleen de counter kwam er niet altijd goed uit.

Ook bij Union loopt het niet van een leien dakje. De Brusselaars ging in Dessel met 1-0 onderuit. Ozcan was de gevierde man bij de Kempenaars.