Milanezen winnen

Maarten Vandenabeele

Zowel AC Milan als grote rivaal Inter Milaan hebben een overwinning behaald op de 6de speeldag van de Serie A.  De Rossoneri blijven zo op 3 punten van Juventus en zijn nu 2de in de stand.  De Nerazzurri staan iets verder, op 6 punten van de Oude Dame.

Kampioen Milan had een lastige verplaatsing naar het verre Cagliari voor de boeg.  Toch kwam het zonder kleerscheuren uit Sardinië terug.  Dit hadden de Rossoneri aan Andrea Pirlo te danken.  De strateeg besliste het duel in de 20e minuut met een doelpunt na een mooie dribbel.  Voor Milan was het de derde opeenvolgende winst buitenshuis.

Bij Inter was Adriano de man van de wedstrijd.  De Braziliaan was nog maar net terug van zijn thuisland, waar hij een interland afwerkte.  De lange vliegreis weerhield hem er niet van om al vroeg in de wedstrijd een kloof te slaan.  In de 7e minuut scoorde hij na een schitterende vrije trap en 4 minuten later vertrok hij van ver, passeerde 3 verdedigers en klopte doelman De Sanctis: 2-0.  De spits kreeg een ovatie van het voltallige Giuseppe Meazza.  Net na de pauze bracht Mauri Udinese terug in de wedstrijd maar al 7 minuten later was de kloof weer 2 doelpunten.  Christian Vieri kon eindelijk nog eens scoren: 3-1.  Daar bleef het bij.

Chievo doet het dit seizoen opnieuw uitstekend: de kleine ploeg ging bij het grote Lazio winnen met 0-1 en is 3de in de stand. Na 35 minuten kreeg Tiribocchi nochtans een tweede gele kaart maar de bezoekers organiseerden zich goed en lukten via Brighi toch de winninggoal na 72 minuten.

Ook Lecce blijft schitterend presteren: door de 2-0 overwinning op Palermo staan de Zuid-Italianen mooi 4de. Dat dankten ze aan de ingevallen Vucinic, die beide doelpunten voor zijn rekening nam.

Parma blijft in het sukkelstraatje: bij Brescia werd met 3-1 verloren.  Golden boy Gilardino bracht de Parmezanen wel nog op voorsprong maar Di Biagio en Caracciolo stelden nog voor rust orde op zaken.  Net na de pauze scoorde Mannini een derde keer voor Brescia en dat was ruim voldoende voor de overwinning.

Bologna klopte Atalanta met 2-1.  Bellucci op strafschop en Amoroso maakten het doelpunt van Budan ongedaan. Een doelpunt van Gautieri van Atalanta werd nog afgekeurd.

Fiorentina – Siena eindigde zoals het begon: 0-0.

De zondagavondwedstrijd was voor Sampdoria.  De ploeg uit Genua won bij Reggina dankzij een doelpunt van Bazzani.  Zenoni werd in de tweede helft uitgesloten maar de Blucerchiati bleven overeind en wonnen voor de 3de keer op rij.

Gisteren al won Juventus dankzij Zalayeta en Nedved van Messina, dat nog dichterbij kwam via Zampagna maar toch met lege handen Turijn moest verlaten: 2-1. AS Roma won dankzij Totti en Montella bij Livorno: 0-2.